AvatarPogledaj trailer!
Ocjena korisnika
Odlično!
7,983%
Avatar

Naslov:

Avatar

Godina:

2009

Žanr:

akcija, fantazija, naučna fantastika, avantura

Trajanje:

162 min

Režija:

James Cameron

Scenario:

James Cameron


Glavne uloge:


Sigourney Weaver
  >  Dr. Grace Augustine
Giovanni Ribisi
  >  Parker Selfridge
CCH Pounder
  >  Moat
Stephen Lang
  >  Colonel Miles Quaritch
Laz Alonso
  >  Tsu'tey
Matt Gerald
  >  Corporal Lyle Wainfleet
Scott Lawrence
  >  Venture Star Crew Chief
Joel David Moore
  >  Norm Spellman
Michelle Rodriguez
  >  Trudy Chacón
Zoe Saldana
  >  Neytiri
Wes Studi
  >  Eytukan
Jason Whyte
  >  Cryo Vault Med Tech
Sam Worthington
  >  Jake Sully
Sean Anthony Moran
  >  Private Fike
Dileep Rao
  >  Dr. Max Patel

Opis:


Više od deset godina nakon svog posljednjeg filma koji je postao najveći hit u povijesti industrije, James Cameron vraća se redateljskoj stolici i donosi nam film Avatar. Priča je to o bivšem marincu koji se nađe u sukobu na vanzemaljskom planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Kao avatar ljudskog uma u vanzemaljskom tijelu, on se nađe rastrgan između dva svijeta u očajničkoj borbi za vlastito preživljavanje te za opstanak lokalnog stanovništva... Koristeći potpuno novu, revolucionarnu tehnologiju kompjuterske animacije okoliš i likovi se pretvaraju u fotorealistične trodimenzionalne prikaze koji će gledatelje prenijeti u nezaboravan vanzemaljski svijet bogat nevjerojatnim prizorima, stvorenjima i likovima.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (52)
  • I, Robot

    I, Robot (2004)

    misterija, akcija, naučna fantastika, triler

    Chicago, 2035. godine. Svijet je stvorio dobro razgranat sistem robota koji su programirani da, poput osobnih čuvara, pomažu i štite ljude. Ali, detektiv Del Spooner (W. Smith) nije siguran u...
  • Sherlock Holmes

    Sherlock Holmes (2009)

    kriminalistički, misterija, akcija, triler, avantura

    Sherlocka Holmesa (Robert Downey Jr.) proslavilo je pronalaženje istine u najsloženijim misterijima. Uz pomoć doktora Johna Watsona (Jude Law), Holmes hvata zločince svih vrsta oslanjajući se na...
  • Edge of Tomorrow

    Edge of Tomorrow (2014)

    akcija, naučna fantastika, avantura

    Impresivna znanstveno-fantastična blockbuster akcija s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi! U svijetu budućnosti Tom Cruise je poručnik Wiliam Cage koji se bori u ratu protiv vanzemaljaca. Odjednom, on se...
  • Glass Onion

    Glass Onion (2022)

    drama, kriminalistički, komedija, triler

    Nastavak uspešnog "Knives Out" iz 2019. godine Ovoga puta, Blanc putuje u Grčku gde će biti umešan u misteriju koja se plete oko novih likova...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Mizi
    eXtreme member
    02.01.2023. 11:57
    [QUOTE=kjovo] Mizi moram da te iskritikujem prvi, nema ti sta da se zaliz na napade pa covece ti si prvi koji krece u napad makar to bilo i kroz salu. Tako da cuti i trpi ,kritika nikad nije skodila. 
    A sto se tice Avatara u potpunosti se slazem sa svim sto si napisao. Aj Sretna nova godine i sve najbolje tebi a i svim ljudima ovde.
    [/QUOTE]

    Živeli i sve najbolje!
    Obećao sam da neću da vređam, mene mogu, istrpeću.
    Pa malo nagazim kad vidim da se većina slaže, da se suportuju, kao da sam član udruženja istomišljenika, malko mi to smeta, želim različitosti, i humora kroz ironiju, sarkazam, cinizam, ne znam više vrsta.
    Biće sve dobro, što bi rekao Arnold u Terminatoru.
  • kjovo
    eXtreme member
    02.01.2023. 08:20
    Mizi moram da te iskritikujem prvi, nema ti sta da se zaliz na napade pa covece ti si prvi koji krece u napad makar to bilo i kroz salu. Tako da cuti i trpi ,kritika nikad nije skodila. 
    A sto se tice Avatara u potpunosti se slazem sa svim sto si napisao. Aj Sretna nova godine i sve najbolje tebi a i svim ljudima ovde.
  • Mizi
    eXtreme member
    02.01.2023. 01:39
    Valjda ovde neće biti napada, biću blag, ali za svaki slučaj da se spremim, ako krenu određeni fanovi da brane ovo remek delo.
    Samo imajte na umu da ne mogu da zaspim ako me ne napadnete, to mi je fetiš koji mi pomaže da brže zaspim, tako da udrite, samo nemojte u glavu, jer nosim ćoroskope.


    Aha, vizuelni efekti, dakle sjajni, fino upakovano, nisam gledao 3D, ima lepih pejzaža, ma divota, bonbona.
    Aha, glumci i gluma, to ne mogu da kritikujem jer su pod maskama glumili i uz pomoć tehnologije, tako da ništa.
    Aha, priča, otimanje, branjenje, zapomaganje, plemena ugnjetavana, mi smo jaki, mi smo snažni, ali oni su snalažljiviji, rat zbog sirovina, a zbog opstanka, pa to smo odveć gledali tako često, i u realnosti i u izmišljenim pričama koje se ekranizuju u vidu filmova, serija,...
    Aha, neka priznanja, neke nagrade, silne pare i novci, slava, fenomeni, nešto što ljudsko oko videlo nije, ogromna popularnost, video igra još pritom, ko nije čuo ili gledao Avatar kao da nije živ.
    Eto, čekao sam skoro deset godina da uzbuđenje i euforija splasnu, pa da ga pogledam kao da ništa nikada nisam čitao ni slušao o njemu.
    I tako, život ide dalje, život brzo prolazi, ako su to samo bile laži, lažimo se bar još malo.

{{message}}

{{item.title}}