Blue Planet

Film

kratki, dokumentarni (1990)

Blue Planet

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,283%
Blue Planet

Godina:

1990

Žanr:

kratki, dokumentarni

Trajanje:

42 min

Režija:

Ben Burtt

Scenario:

Toni Myers


Glavne uloge:


James Buchli
  >  Narrator (voice)
Toni Myers
  >  Narrator (voice)

Opis:


Način na koji posmatrate nešto može umnogome odrediti mišljenje o tome. Ali, šta se dešava kada je “to nešto” zapravo planeta Zemlja? Da li zaista shvatamo značaj planete koja je naš dom ali pritom i osetljiv živi organizam, podložan stalnim promenama i podmlađivanju od strane neverovatnih sila prirode?

Obradio/la:

skajler
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Alaska: Spirit of the Wild

    Alaska: Spirit of the Wild (1998)

    kratki, dokumentarni

    Neukrotivi predeli Aljaske prezentovani kroz neverovatne snimke iz vazduha, snegom prekrivene tundre i glečeri. Ali Aljaska je ipak više od toga. Ona je dom brojnih kopnenih i raznovrsnih morskih...
  • Mission to Mir

    Mission to Mir (1997)

    kratki, dokumentarni

  • Hubble 3D

    Hubble 3D (2010)

    kratki, dokumentarni

    Desetljećima nam je teleskop „Hubble omogućavao promatranje nepreglednih dubina svemira. Ali sada je njegova budućnost neizvjesna. Na posljednjoj misiji na „Hubbleu sedmorica astronauta kreću na...
  • Destiny in Space

    Destiny in Space (1994)

    kratki, dokumentarni

    Travel up close astronauts as they repair the Hubble Space Telescope and soar above Venus and Mars whilst finding proof of new planets and the possibility of other life forming around distant stars.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Kneginja
    The Legend Of
    26.10.2014. 12:33



    Hvala skajler prijatelmkd





  • skajler
    Master translator
    25.10.2014. 14:51

    IMAX Blue Planet [1990]


    [TUBE]ruYIjuxoaeg[/TUBE]



     Režija: Ben Bert

     

    Scenario: Toni Majers

     

    Žanr: Dokumentarac

     

    Država: SAD

     

    Jezik: Engleski

     

    Trajanje: 42 minuta

      

     

    Reč, dve o ovom ostvarenju:

     

    Način na koji posmatrate nešto može umnogome odrediti mišljenje o tome. Ali, šta se dešava kada je “to nešto”, zapravo planeta Zemlja? Da li zaista shvatamo značaj planete koja je naš dom, ali pritom i osetljiv živi organizam, podložan stalnim promenama i podmlađivanju od strane neverovatnih sila prirode?

    To su pitanja koja često nisu na repertoaru razmišljanja njenih stanovnika, ali jesu pitanja od izuzetnog značaja. Prosto je prelepo videti “plavu planetu” u punom sjaju koja  u odnosu na mrak koji dominira vasionom. To je nešto što često ne prestaje da opčinjava astronaute, koji dobiju priliku da se “iz prve ruke” uvere u lepotu tog prizora. Zahvaljujući IMAX kamerama i izvrsnom režiseru (koji je nekada bio angažovan na radu oko čuvene franšize “Ratovi Zvezda”) gledaoci dobijaju priliku da vide kako izgleda Zemlja snimljena sa udaljenosti od 200.000 milja.

    I upravo taj “prelepi prizor” jeste povod za otkrivanje “te divne planete” na jedan informativan, nenametljiv, ali upečatljiv način. Bogatstvo različitosti terena, obilje raznovrsnosti života, neverovatni dometi sila prirode i načini na koji ljudi (ne)svesno ostvaruju svoje delovanje, menjajući “lice Zemlje” uz prigodna viđenja astronauta predstavljaju dovoljan poziv da odgledate ovaj dokumentarac.



     Uživajte!Wink

    skajler2014-11-11 00:17:57

{{message}}

{{item.title}}