Du bei dao wangPogledaj trailer!

Film

akcija, avantura (1969)

Du bei dao wang

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,3
Du bei dao wang

Godina:

1969

Žanr:

akcija, avantura

Trajanje:

101 min

Režija:

Cheh Chang

Scenario:

Cheh Chang


Glavne uloge:


Sing Chen
  >  Shan Hsiung
Lei Cheng
  >  Lu Tung
Chia Essie Lin
  >  'Thousand Fingers' Hua Niang
Chiao Chiao
  >  Hsiao Man
Feng Tien
  >  'Unknown Nemesis' Ling Hsu
Jimmy Wang Yu
  >  Fang Gang
Jimmy Wang Yu
  >  One-armed Swordsman
Ming Chiu
  >  Lei Ming
Chung-Chi Chou
  >  Lu Ta

Opis:


Jednoruki mačevalac Fang Gang (J. Wang) povukao se iz borbi i mirno živi sa suprugom Xiaoman (L. Chisao Chiao). Jednoga dana dvojica sumnjivih ljudi donose mu pozivnicu za turnir na kojem se trebaju okupiti predstavnici svih borilačkih škola. Pozivatelji mu zaprijete da će u slučaju odbijanja, doći ponovno u ponoć. Gang ipak odbije poziv i ponizi dvojicu ubojica kada ga ponovno posjete. Učitelji koji su se odazvali na poziv ubijeni su ili zarobljeni, a osmorica zlikovaca okupljenih u skupinu 'Osam kraljeva mačeva' pozivaju učenike da si odsjeku svaki po ruku i time otkupe zarobljene učitelje. Učenici se obraćaju za pomoć jedinome koji im može pomoći - jednorukom mačevaocu...
Borilački akcijski film 'Povratak jednorukog mačevaoca' nastavak je glasovitog filma 'Jednoruki mačevalac' (1967), jednog od najpoznatijih i najuspješnijih hongkonških borilačkih filmova u povijesti te dalekoistočne kinematografije. Bitno je utjecao na žanr borilačkih filmova, proslavivši glavnoga glumca Yu Wanga (Jimmy Wang Yua), koji će u godinama do pojave Brucea Leeja biti najpopularniji hongkonški akcijski glumac. Yu Wang i njegova partnerica Lisa Chiao Chiao glavne su zvijezde i u 'Povratku jednorukog mačevaoca', jednome od rijetkih nastavaka koji nisu nimalo inferiorni originalnom filmu. Štoviše, kad je u pitanju režija i akcijske koreografije, nastavak je možda i superiorniji u odnosu na prvi film. 'Povratak jednorukog mačevaoca' produciran je unutar vodeće hongkonške produkcijske kuće Show Brothers, a režiju potpisuje legendarni Chang Cheh (Pet otrova), jedan od najuglednijih i najproduktivnijih (više od 100 filmova) hongkonških redatelja.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Xin du bi dao

    Xin du bi dao (1971)

    drama, akcija

    Lei Li lost his right-arm in a sword duel with the master of a martial arts school, long ago. Now, he is able to defend himself well with just his left arm, and kung fu techniques. That he proves...
  • Tie shou wu qing

    Tie shou wu qing (1969)

    drama, akcija

  • Du bei chuan wang

    Du bei chuan wang (1972)

    drama, akcija

    After his schoolmate and master is killed and he loses an arm, student Tien Lung has to learn the art of one-arm boxing.
  • Shen da

    Shen da (1975)

    drama, komedija, akcija

    A con artist uses Kung Fu to swindle villagers for money by pretending to be possessed by angry gods. However, when the villagers are later threatened by bandits he must use the same skills for good.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}