GoyôkinPogledaj trailer!

Film

drama, akcija, avantura (1969)

Goyôkin

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,6
Goyôkin

Naslov:

Goyôkin

Godina:

1969

Žanr:

drama, akcija, avantura

Trajanje:

124 min

Režija:

Hideo Gosha

Scenario:

Hideo Gosha
, Kei Tasaka


Glavne uloge:


Ruriko Asaoka
  >  Oriha
Ben Hiura
  >  Rokuzo
Hisashi Igawa
  >  Takeuchi Shinjiro
Susumu Kurobe
  >  Omura Sobee
Tatsuya Nakadai
  >  Magobei Wakizaka
Isao Natsuyagi
  >  Kunai
Kyôichi Satô
  >  Arai Dokan
Tetsurô Tanba
  >  Rokugo Tatewaki
Kunie Tanaka
  >  Hirosuke
Yôko Tsukasa
  >  Shino
Shinnosuke Ogata
  >  Miyauchi Hanzo

Opis:


A guilt-haunted samurai warrior attempts to stop a massacre taking place.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Hisshiken torisashi

    Hisshiken torisashi (2010)

    istorijski, akcija

    A talented but troubled Edo Period swordsman, Kanemi Sanzawmon. Three years earlier, Kanemi killed a woman, Renko, the corrupt mistress of the powerful daimyo Tabu Ukyou. Unexpectedly, Kanemi...
  • Machibuse

    Machibuse (1970)

    drama, akcija

    In the Edo period, a nameless ronin accepts an assignment to go to a mountain pass and wait. Near the pass he stops at an inn where a collection of characters gather, including a gang set on stealing...
  • Fûrin kazan

    Fûrin kazan (1969)

    drama, istorijski, akcija, avantura, ratni

    A shrewd 16th Century samurai helps a daimyo expand his realm.
  • Kumokiri Nizaemon

    Kumokiri Nizaemon (1978)

    drama, akcija, avantura

    Kumokiri Nizaemon, a former samurai warrior, has abandoned his class to become the leader of a gang of thieves. He leads his outlaws in an attempt to rob the castle of his former clan.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    27.02.2022. 08:25
    Goyokin (1969) 

    Provincijski klan u službi Tokugawa šogunata, zbog silnih dugova, vrši otimačinu šogunovog zlata, nasukavši brod na greben, i potom vrši masakar nad lokalnim ribarima da se zločin ne bi otkrio. Pošteni samuraj Mogobei (odlični i neizbežni Tatsuya Nakadai) , iako veran klanu i svom prijatelju koji ga vodi, odlazi u samoizolaciju na više godina, gonjen krivicom i kajanjem zbog umešanosti u zlocin. Igrom slučaja saznaje da se zloglasni klan sprema za još jednu pljačku po kojoj će uslediti klanica nevinih i Mogobei odlučuje da povratkom u svoj zavičaj spreči zločine i stradanje, sa željom da povrati izgubljenu čast. Mogobei će pred sobom imati brojne neprijatelje oličene u krvoločnim samurajima odanim svom zločinačkom klanu, ali i nekoliko saveznika u vidu lutajuće kockarke i prevaranta Orihe, koja je jedina preživela prvobitni masakr, kao i u misterioznom roninu koji skita tim krajevima, navodno sa ciljem da dođe do novca. 

    Film je prelepo slikan i potpomognut sjajnim zvucnim efektima gradi sumornu i napetu atmosferu gotovo tokom čitavog svog trajanja. Belina snega, graktanje vrana, huk vetra, kaljuga, oronule straćare, olujne ledene kiše čine savrsen milje predstojećeg obračuna Mogobeia sa podmuklim klanom i svojim prijateljem. Pri svemu me je i Ruriko Asaoka sve vreme i glasom pa i likom podsećala na Oliveru Katarinu, i sve sam čekao da u svom tom blatu i sivilu začujem i “Đelem, đelem” ali to se, eto, ipak nije desilo, no soundtrack Goyokin-a je podjednako sjajan, za njega je zaslužan Morricone japanskog filma, Masaru Sato. A i sam film uz sumorne lokacije i muziku ima šmek spagetti westerna, sa grešnim i okrvavljenim likovima, bez mnogo pozitivaca, no ovde ipak sa temom časti unutar tih melanholičnih kulisa. Hideo Gosha u svom (meni) najboljem izdanju. 

    Preporuka.

{{message}}

{{item.title}}