Le divorcePogledaj trailer!

Film

drama, komedija, ljubavni (2003)

Le divorce

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
4,937%
Le divorce

Naslov:

Rastava

Godina:

2003

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

117 min

Režija:

James Ivory

Scenario:

James Ivory
, Diane Johnson
, Ruth Prawer Jhabvala


Glavne uloge:


Glenn Close
  >  Olivia Pace
Leslie Caron
  >  Suzanne de Persand
Kate Hudson
  >  Isabel Walker
Samuel Gruen
  >  de Persand Child
Samuel Labarthe
  >  Antoine de Persand
Thierry Lhermitte
  >  Edgar Cosset
Jean-Marie Lhomme
  >  Immigration Officer
Melvil Poupaud
  >  Charles-Henri de Persand
Nathalie Richard
  >  Charlotte de Persand
Catherine Samie
  >  Madame Florian
Naomi Watts
  >  Roxeanne de Persand
Peter Wyckoff
  >  de Persand Child
Jean-Jacques Pivert
  >  Talkative Shopkeeper
Esmée Buchet-Deàk
  >  Gennie de Persand
Sandrel Lonnoy
  >  Maid

Opis:


Kad se dvije sestre Amerikanke nađu usred intimne intrige Pariza, sudaraju se kulture i ljudske strasti. Rezultat je komedija običaja i morala, komedija o novcu i braku, seksu i ženskom studentskom udruženju koja baca jarku svjetlost na činjenicu što znači biti Amerikanac u inozemstvu.

Film prati putovanje Isabel Walker (Kate Hudson), mlade djevojke iz Kalifornije koja je tek stigla u grad svijetla? kako bi posjetila svoju trudnu sestru Roxeanne (Naomi Watts). Mračnu romantičnu pjesnikinju Roxy upravo je ostavio njezin podli suprug Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) i čini se da bi se mogli razvesti. U međuvremenu Isabel se zaljubi u oženjenog francuskog diplomata (Thierry Lhermitte) koji je slučajno i ujak Roxyina uskoro-bivšeg-supruga. Kad uslijedi skandal, američki idealizam i neobuzdani duh sestara Walker suprotstavi se francuskoj sofisticiranosti i tvrdoglavom realizmu obitelji Persand. Odnose između dviju obitelji dodatno komplicira jedna slika koju posjeduje Roxy, a uspostavi se da vrijedi milijune dolara. Onda, iznenada, zločin iz strasti poremeti svako spletkarenje i sukob kultura te otvara novu mogućnost za razumijevanje.

Film je temeljen na bestseleru Diane Johnson i predstavlja novi obrat teme Amerikanac u Parizu. U vrijeme kad se čini da francuska i američka kultura nisu nikada više bile u sukobu, ovaj film otkriva bogatu raznolikost dviju kultura i njihove snažno suprotstavljene stavove prema moralu, seksu, hrani, modi i samom slijedu života.U svojoj biti film je zapravo o neobuzdanoj junakinji Isabel Walker koja dolazi u Pariz kako bi pomogla svojoj sestri, ali zapravo otkriva vlastite želje i poglede na svijet.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Raising Helen

    Raising Helen (2004)

    drama, komedija, ljubavni

    Mlada Newyorčanka Helen Harris (K. Hudson) uspješna je dizajnerica koja radi u modnoj kući čija je vlasnica jedno od vodećih imena u struci Dominique (H. Mirren). Za razliku od svojih starijih...
  • About Adam

    About Adam (2000)

    komedija, ljubavni

    Konobarica upoznaje zgodnog Adama (Stuart Towsend), zaljubljuju se jedno u drugo i ubrzo zaruče. Ne gubeći vrijeme, Adam započinje vezu s njenom neuglednom sestrom koja zna za njihovu vezu. Treća...
  • The Golden Bowl

    The Golden Bowl (2000)

    drama, ljubavni

    Mladi Amerigo (J. Northam) zvani Princ, osiromašeni izdanak aristokratske talijanske obitelji, vjenča se s Maggie (K. Beckinsale), izvanredno ljupkom kćeri američkog bogataša Adama Ververa (N...
  • A Little Bit of Heaven

    A Little Bit of Heaven (2011)

    drama, komedija, ljubavni, fantazija

    Film u režiji Nicole Kassell donosi priču o mladoj atraktivnoj djevojci Marley (Kate Hutson) koja živi tipičnim zapadnjačkim životom. Orijentirana ponajviše na karijeru bježi od emotivnog vezivanja...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • A2D2
    eXtreme member
    13.03.2013. 10:59

    Užasna ocjena na filmskom portalu imdb. nije razlog da izbjegavate ovu dramu o srazu kultura pod majstorskim patronatom James Ivorija koji se na inteligentan način šprda sa američkom površnosti i naivnošću i francuskom šarmu i prefriganošću. Ovo je prije svega autorova gorkoslatka ljubavna posveta Parizu.
  • A2D2
    eXtreme member
    13.03.2013. 10:53
    Le Divorce (2003)



    Link

    USA (Fox), 117 min.
    drama, romance, comedy

    Jezik: engleski, francuski
    Režija: James Ivory
    Scenario: Ruth Prawer Jhabvala po noveli Diane Johnson
    Uloge: Naomi Watts, Kate Hudson, Stockard Channing, Melvile Poupaud
    Ocjena na imdb: 4,9/10

    Sinopsis

    Isabel Walker mlada je Amerikanka koja dolazi u posjet sestri udanoj u Pariz. Upravo po njezinom dolasku, sestru joj Roxeanne, uglednu pjesnikinju, napustio je suprug Charles-Henri, koji se zaljubio u Ruskinju Magdu.Dok Charles-Henri traži razvod od trudne Roxeanne, koja mu ga ne želi dati, Isabel se upušta u vezu s vršnjakom Yvesom, no ubrzo ju zaintrigira Charles-Henrijev šarmantni ujak Edgar.

    Razvod na francuski način jedan je od iznimno rijetkih filmova autorsko-producentskog trija James Ivory - Ruth Prawer Jhabvala - Ismail Merchant koji se zbiva u suvremenosti. No dominirajuća tema filma karakteristična je za opus trojca - sraz različitih kultura, u ovom slučaju američke i europske (Francuske), u najboljoj tradiciji velikog romanopisca Henryja Jamesa, čija je djela i Ivory sa svojim suradnicima adaptirao.U Veneciji je film dobio Nagradu Wella u katergoriji redatelja i glumice (Naomi Watts).

    Trailer

    [TUBE]N_s6lS1azJs[/TUBE]

    Izvor: mojtv.hr

    PRIJEVOD

{{message}}

{{item.title}}