Pulp FictionPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički (1994)

Pulp Fiction

Ocjena korisnika
Odlično!
8,994%
Pulp Fiction

Godina:

1994

Žanr:

drama, kriminalistički

Trajanje:

154 min

Režija:

Quentin Tarantino

Scenario:

Quentin Tarantino
, Roger Avary


Glavne uloge:


Samuel L. Jackson
  >  Jules Winnfield
Uma Thurman
  >  Mia Wallace
John Travolta
  >  Vincent Vega
Bruce Willis
  >  Butch Coolidge
Rosanna Arquette
  >  Jody
Ving Rhames
  >  Marsellus Wallace
Tim Roth
  >  Pumpkin
Eric Stoltz
  >  Lance
Amanda Plummer
  >  Honey Bunny
Frank Whaley
  >  Brett
Paul Calderon
  >  Paul
Bronagh Gallagher
  >  Trudi
Phil LaMarr
  >  Marvin
Laura Lovelace
  >  Waitress
Burr Steers
  >  Roger

Opis:


Jedan od najslavnijih i najobožavanijih filmova svih vremena, 'Pakleni šund' ni više od desetljeća nakon premijere nije izgubio ništa od svoje svježine, lucidnosti i originalnosti. Pogledajmo ga još jednom i prisjetimo se nezaboravnih scena Johna Travolte i Ume Thurman, Samuela L. Jacksona, Tima Rotha i Amade Plummer, Brucea Willisa, te mnogih drugih.

Pumpkin (Tim Roth) i Honey Bunny (Amanda Plummer) dvoje su lopova koji, jedući u gostionici, odluče kako je najbolja stvar koju mogu napraviti ta da je opljačkaju. Vincent Vega (John Travolta) i Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) plaćeni su ubojice koji rade za Marcellusa Wallacea (Ving Rhames), na zadatku da svome šefu vrate ukradenu posebnu i vrlo tajanstvenu aktovku. Kasnije, Vincent po Wallaceovu nalogu mora i izvesti Wallaceovu suprugu Miu (Uma Thurman) na večeru u grad, dok joj je muž na poslovnom putu. Butch Coolidge (Bruce Willis) veteran je boksačkih borbi, kojemu je plaćeno da lažira i pusti meč, ali koji u njemu slučajno ubija svog protivnika. Sada želi pobjeći iz grada, ali ne prije no što uzme sretni zlatni sat svoga oca. Crna komedija ispričana kroz okvir omnibusa, 'Pakleni šund' je bez ikakve dvojbe jedan od najvažnijih i najboljih filmova svih vremena, remek-djelo koje je svojom citatnom estetikom, sočnim dijalozima i nepredvidljivom glumačkom podjelom uvelike utjecalo na eksploziju takozvane indie kinematografije sredinom devedesetih, ali joj i otvorilo vrata velikog tržišnog uspjeha. Pričajući četiri slabo povezane priče u linearnim skokovima, redatelj i ko-scenarist Quentin Tarantino kao da je želio naglasiti kako je ono najvažnije u svakom filmu njegov temelj, a to su priča i dijalozi, ali i da sama sirovina bez originalnog recepta ne može pružiti ništa vrednije od kratkotrajne zabave. Iako iz njegova kataloga povijesnih scena obožavatelji diljem svijeta mogu brojne recitirati naizust, 'Pakleni šund' jedan je od naslova koji nam nikad neće dosaditi.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (5)
  • Kill Bill: Vol. 2

    Kill Bill: Vol. 2 (2004)

    drama, kriminalistički, akcija, triler

    Prisjećajući se sretnog dana kada je uvježbavala svoje skorašnje crkveno vjenčanje, nevjesta (U. Thurman), nekadašnja super istrenirana plaćena ubojica, ne želi odustati od nauma da ubije preostala...
  • Midsommar

    Midsommar (2019)

    drama, misterija, triler, horor

    Dani i Christian su mladi američki par čiji je odnos na rubu razlaza. No, nakon što ih obiteljska tragedija zadrži zajedno, Dani se pridružuje Christianu i njegovim prijateljima na putovanju u...
  • The Godfather

    The Godfather (1972)

    drama, kriminalistički

    Glava jedne od pet najmoćnijih njujorških mafijaških obitelji don Vito Corleone (Marlon Brando) jedan je od posljednjih tradicionalista: još uvijek vjeruje u važnost obitelji, odanosti i poštovanja...
  • The Green Mile

    The Green Mile (1999)

    drama, kriminalistički, misterija, fantazija

    Drama u kojoj se zatvorski čuvari susreću s nevino optuženim zatvorenikom osuđenim na smrt koji ima čudesne, iscjeliteljske moći. U saveznoj državi Lousianne u SAD-u tridesetih godina prošlog...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    26.07.2018. 02:15

    Moć adrenalina HORMON STRESA I UZBUĐENJA

    Adrenalin kao lek. Adrenalin može da se dobije ekstrakcijom iz životinja, ili da se sintetizuje. Koristi se u lečenju teške alergije, srčanog zastoja – za ponovno uspostavljanje rada srca (injekcija se daje direktno u srce!), kao i teških astmatičnih napada – opušta mišiće bronha i omogućava disanje.

      Daje se direktno u srce.

      Da ne davim, slažem se sa Bahom. Za mene je ovo najbolji Tarantinov film, sve ostalo što sledi je foliraža u kombinaciji sa "omažima" koji su priča za sebe.


  • baho
    Senior translator
    25.07.2018. 13:47
    Al' svejedno, opet predobar. Za nas laike fantastičan Tongue
    A mislim da se to u Tarantinovim kasnijim radovima nije događalo. Barem se ne sjećam nekakvih upitnih scena. Jasno, ono što spada u domen nadrealnog je nešto drugo (uključujući i neke Umine vještine u Kill Billu).
    Ovo možda ipak treba smatrati "ranim Tarantinom". Ali, opet, naglašavam, meni jedan od najboljih. Jedan od filmova koji su promijenili film, tj. filmsku industriju.
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    25.07.2018. 12:52
    Film je super ali uvek kad ponovo pogledam neku scenu vidim koliko je holivudski "tupava".

    Npr.davanje injekcije agrenalina u grudni koš Ume Thurman tj. Mie Wallace.
    Probiti rebro i dati injekciju... WTF, Fucking US movie....
    Prvo, postoji i međurebarni prostor a drugo adrenalin se nikada ne daje na tom mestu.
    IM - intramuskularno davanje je idealno za laike i samopomoć kao i pri hitnim intervencijama na npr. ratištu. Musculus quadriceps, sredina prednje strane butine. Stacionarno, glutealna regija. Intravenska IV, samo za stručna lica, lekare i stručno medicinsko osoblje... Trahealno, samo kod specifičnih povreda.

    Inače, većina nas zna kao obična injekcija izgleda i da bi bila apsolutno neupotrebljiva pri holivudskoj primeni. Rezervna opcija, može biti fatalna ako se aplicira interkostalno... Znači svašta se može videti na velikim i malim ekranima. Neznanje.

    Vreme cirkulacije krvi je oko 20-25 sekundi pri IV, a par minuta preko IM.     

{{message}}

{{item.title}}