Game of ThronesPogledaj trailer!

TV serija

drama, ljubavni, fantazija, avantura (2011)

Game of Thrones

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
9,595%
Game of Thrones

Naslov:

Igra prijestolja

Godina:

2011

Žanr:

drama, ljubavni, fantazija, avantura

Trajanje:

56 min

Autor:

David Benioff
, D.B. Weiss


Glavne uloge:


Lena Headey
  >  Cersei Lannister
Peter Dinklage
  >  Tyrion Lannister
Emilia Clarke
  >  Daenerys Targaryen
Kit Harington
  >  Jon Snow
Maisie Williams
  >  Arya Stark
Sophie Turner
  >  Sansa Stark
Nikolaj Coster-Waldau
  >  Jaime Lannister
Alfie Allen
  >  Theon Greyjoy
Aidan Gillen
  >  Petyr 'Littlefinger' Baelish
Iain Glen
  >  Jorah Mormont
John Bradley
  >  Samwell Tarly
Liam Cunningham
  >  Davos Seaworth
Isaac Hempstead Wright
  >  Bran Stark
Michelle Fairley
  >  Catelyn Stark
Natalie Dormer
  >  Margaery Tyrell

Opis:


U zemlji u kojoj ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati i cijeli životni vijek, nevolja je na pomolu. Od intriga na jugu i divljih istočnih krajeva, preko zaleđenog sjevera do starog Zida koji štiti kraljevstvo od mraka s druge strane, dvije moćne obitelji igraju opasnu igru mačke i miša u nastojanju da preuzmu vlast nad Sedam kraljevstava. Dok izdaja, požuda, intrige i nadnaravne sile tresu četiri dijela kraljevine, njihova će krvava borba za Željezno prijestolje imati nepredvidljive i dalekosežne posljedice.

Snimljena prema uspješnoj seriji knjiga fantastike - "Pjesma leda i vatre" Georgea R. R. Martina - ova uzbudljiva serija u produkciji HBO-a smještena je u svijet fantastike pun ambicioznih muškaraca i žena, kako časnih, tako i onih na lošem glasu, baš kao i u stvarnom svijetu. U Zapadnim zemljama, onaj tko kontrolira Željezno prijestolje, ima i nevjerojatnu moć u svojim rukama. Središnja priča u seriji prati uspon i pad nekoliko obitelji koje tu moć žele steći pod svaku cijenu. Tu je plemićka obitelj Stark, na čijem je čelu Eddard, odnosno Ned, koji je nakon sumnjive smrti svog prethodnika proglašen kraljevom desnicom. Tu su i konspirativni Lannisteri koji kriju mnoge tajne i čije će nastojanje da se domognu prijestolja uništiti krhki mir u kraljevstvu. Na kraju, tu je i princeza Daenerys, nasljednica prijašnje dinastije, koja čeka s druge strane Tijesnog mora, zajedno sa svojim zlim bratom Viserysom, koji sanja o ponovnom osvajanju krajeva kojima je njegova obitelj nekoć vladala. Ovo je priča o dvoličnosti i izdaji, velikodušnosti i časti, borbi i pobjedi. U Igri prijestolja ili pobjeđuješ, ili - umreš!

Radnja serije smještena je na izmišljeni kontinent - Zapadne zemlje, no Igru prijestolja pokreću upravo ljudske slabosti i karakteristike - želje i ambicije kralja, kraljica, vitezova i odmetnika, lažljivaca i časnih ljudi koji se bore za vlast. Na samom početku upoznajemo kralja Roberta Baratheona (Mark Addy), čija je supruga, kraljica Cersei (Lena Headey), pripadnica korumpirane obitelji Lannister. On putuje na sjever iz Kraljeva Pristana kako bi zamolio svog starog prijatelja Eddarda "Neda" Starka (Sean Bean) da mu pomogne vladati kraljevstvom nakon smrti njegova glavnog savjetnika. Za to vrijeme s istoka prijete izgnana princeza Daenerys (Emilia Clarke) i njezin brat Viserys (Harry Lloyd), pripadnici obitelji Targaryen koja je, prije krvavog izgona, godinama vladala Zapadnim zemljama. Također, na rubu kraljevstava, sjeverno od Zida, nazire se zloslutan razvoj događaja - Jon Snijeg (Kit Harington), Nedov nezakoniti sin, postaje dijelom bratstva "Noćna straža", koje se zaklelo da će po svaku cijenu štititi Zapadne zemlje.

Kroz 10 epizoda 1. sezone serije Ned i njegova obitelj suočavaju se s teškim izborima i sve većim opasnostima kako na vidjelo izlaze Cerseina izdaja, njezinog brata blizanca Jamieja (Nikolaj Coster-Waldau) i drugog brata, patuljka, Tyriona (Peter Dinklage). Što se tiče kuće Targaryen, dogovoreni brak Daenerys s poglavicom barbarskih konjanika daje Viserysu nadu da će jednoga dana ponovno osvojiti Željezno prijestolje.

U stalnoj su glumačkoj postavi: Sean Bean (Gospodar prstenova), Mark Addy (Skidajte se do kraja), Peter Dinklage (Čuvar stanice), Lena Headey (Terminator: Kronike Sarah Connor), Michelle Fairley (Harry Potter i darovi smrti, I. i II. dio), Kit Harington (Greys Inbetween), Nikolaj Coster-Waldau (New Amsterdam), Iain Glenn (Kraljevstvo nebesko), Emilia Clarke (Triassic Attack), Harry Lloyd (Robin Hood), Richard Madden (Hope Springs), Alfie Owen-Allen (Okajanje), Rory McCann (Aleksandar Veliki), Ron Donachie (Comfort and Joy), Jason Momoa (Stargate Atlantis), Jack Gleeson (Batman: Početak), i nova lica - Sophie Turner, Maisie Williams i Isaac Hempstead Wright.

Serija je snimana na lokacijama u Škotskoj, Belfastu, na Malti i u Maroku, izvršni producenti Igre prijestolja su David Benioff i D. B. Weiss, dvojica renomiranih scenarista. George R. R. Martin jedan je od koproducenata i scenarista.

Pročitaj recenziju serije Game of Thrones:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (1712)
  • Daredevil

    Daredevil (2015)

    drama, kriminalistički, akcija, naučna fantastika, triler

    Naslovni lik serije je slijepi odvjetnik Matt Murdock, kasnije poznatiji i kao osvetnik Daredevil, borac protiv kriminala. Izgubio je vid kao dječak u nesreći s “radioaktivnim” materijalima, no kao...
  • Gossip Girl

    Gossip Girl (2021)

    drama, ljubavni

    Gotovo desetljeće nakon što se izvorna web-stranica Tračerice ugasila, nova generacija tinejdžera privatne škole na Upper East Sideu upoznata je s nemilosrdnom i transformativnom stvarnošću...
  • Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard (2020)

    drama, akcija, naučna fantastika, avantura

    U seriji glumac ser Patrick Stewart predstavlja svoju kultnu ulogu Jean-Luc Picarda, koju je igrao sedam sezona na "Star Trek: The Next Generation". Nova serija pratit će ovaj ikonski lik u sljedeće...
  • When They See Us

    When They See Us (2019)

    biografski, drama, istorijski

    Serija zasnovana na istinitim događajima koji su potresli zemlju, a koja govori o bandi tinejdžera crne puti, optuženih da su počinili silovanje, iako nisu bili krivi...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • jojo385
    Active member
    13.01.2024. 09:40
    Otkud na naslovnici :Popularne serije ..top 01 GOT
    Je li to novi admin preuzeo ili nesto drugo ?
  • tantal
    eXtreme member
    26.11.2021. 10:31
    Yes
  • Mizi
    eXtreme member
    26.11.2021. 00:36
    Usrali i uništili čitavu seriju onim debilnim krajem!
    A i zabole me, odavno sam se ohladio....

{{message}}

{{item.title}}