La pestePogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler (2018)

La peste

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,3
La peste

Naslov:

Kuga

Godina:

2018

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler

Trajanje:

50 min

Autor:

Alberto Rodríguez
, Rafael Cobos


Glavne uloge:


Sergio Castellanos
  >  Valerio Huertas
Pablo Molinero
  >  Mateo Núñez
Cecilia Gómez
  >  Eugenia
Manuel Morón
  >  Arquímedes
Luis Callejo
  >  Conrado
Tomás del Estal
  >  Monardes
Julián Villagrán
  >  Flamenco
Claudia Salas
  >  Escalante
Paco León
  >  Luis de Zúñiga
Estefanía de los Santos
  >  María de la O
Federico Aguado
  >  Pontecorvo
Melina Matthews
  >  Juana
Patricia López Arnaiz
  >  Teresa Pinelo (as Patricia López Arnaiz)
Patricia López Arnaiz
  >  Teresa Pinelo (as Patricia López Arnáiz)
Jesús Carroza
  >  Baeza

Opis:


Serija Kuga vrti se oko 1580. godine i događanjima u Sevilli, a impresionirala je publiku svojom scenografijom, kostimografijom i drugim pristupom jednoj od najvećih pošasti u ljudskoj povijesti – crnom kugom. Sevilla 16. stoljeća jedan je od najbogatijih i najznačajnijih gradova na svijetu, te je europska ulazna točka za zlato koje se doprema iz Novog svijeta.
Mateo, nekadašnji heretik, mora se vratiti u Sevillu u kojoj je osuđen na smrt. Želi ispuniti posljednju želju svojeg najboljeg prijatelja: spasiti njegova izvanbračnog sina Valerija. Po povratku u grad ga brzo uhite, no Sveti uficij nudi Mateu nagodbu za odrješenje: riješi li riješi li niz ubojstava u gradu, bit će pomilovan. Za Matea to znači život ili smrt. Dok se tijela gomilaju, a sva su obilježena đavoljim znakom, Mateo je uvučen u zavjeru za koju vjeruje da seže do najviših moćnika u Sevilli. Kako kuga počinje zahvaćati grad, zidovi se zatvaraju i pritisak da pronađe ubojicu sve je veći.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Morir

    Morir (2017)

    drama

    The film revolves around Luis and Marta, whose lives are paralyzed by the outbreak of a disease that is accompanied by guilt, lies and fear, thus testing the stability and love of the couple.
  • El autor

    El autor (2017)

    drama, komedija

    Alvaro se rastaje od svoje žene, Amande, ushićene spisateljice bestselera, i odlučuje da se suoči sa svojim snom: da sam napiše jedan veliki roman. Ali on to nije u stanju da učini jer ne poseduje ni...
  • Perfectos desconocidos

    Perfectos desconocidos (2017)

    komedija

    Na jednoj večeri četiri para starosti od 45 do 50 godina koji se poznaju ceo život će doći na ideju da zaigraju igru u kojoj će izneti svoje najmračnije tajne: pročitaće naglas poruke, poštu i pozive...
  • After

    After (2009)

    drama

    Troje prijatelja u potrazi za izlazom iz silne usamljenosti i nezadovoljstva krenula su na put preteranog provoda...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Vilin
    eXtreme member
    19.06.2019. 12:55
    Odlična krimi serija, koja me je u jednom momentu, zbog atmosfere i zapleta podsetila na film "Ime ruže", ali ipak nije dosegla taj nivo. Ambijenti sa blatnjavim ulicama i mračnim udžericama od dasaka i slame, su nevreovatno verno dočarani, kao i prikaz ubogih jadnih ljudi obolelih od kuge, sa groznim ranama i u samrtnim ropcima, tako da sam u određenim momentima imao utisak da čak osećam smrad i memlu tog prostora. S druge strane su tu raskošne palate u kojima žive bogataši i crkveni kler, ukrašene su mavarskim ornanetima, tepisima i nameštajem, Kostimi su autentični i dobro urađeni. Gluma prefinjena, likovi dobro iznijansirani. Priča ima odličan zaplet (po kome me je i podsetila na već pomenti film "Ime ruže"), progon i anatemisanje onih koji štampaju i čitaju zabranjene knjige, a to su one koje "teraju ljude da misle i da preispituju stvari", koketiranje sa Dostojevskim "samo jedno može da spasi čoveka iz njegove tame - lepota", se ipak rasplela malo drugačije, borbom za novac i moć, odnosno strahom katoličke crkve od jakog uticaja i širenja protestantizma među intelektualcima i plemićima. "Protestanti i katolici su isto. Jedino za šta njih briga je moć". Naravno da uvek raja strada u takvim bitkama, a moćnici ostaju moćnici, samo se povremeno sklone u senku kad je to neophodno, ali i dalje vladaju. Nigdar nije, a dak nekak nije i nigdar ne bu a da nkekak ne bu.

{{message}}

{{item.title}}