ShamelessPogledaj trailer!

TV serija

drama, komedija (2011)

Shameless

Ocjena korisnika
Odlično!
8,582%
Shameless

Naslov:

Besramnici

Godina:

2011

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

46 min

Autor:

Paul Abbott
, John Wells


Glavne uloge:


Steve Howey
  >  Kevin Ball
Cameron Monaghan
  >  Ian Gallagher
Christoff Snyman
  >  Veronica Fisher
Jeremy Allen White
  >  Lip Gallagher
Ethan Cutkosky
  >  Carl Gallagher
Emma Kenney
  >  Debbie Gallagher
William H. Macy
  >  Frank Gallagher
Emmy Rossum
  >  Fiona Gallagher
Joan Cusack
  >  Sheila Jackson
Noel Fisher
  >  Mickey Milkovich
William H. Macy
  >  Frank Gallagher
Emma Kenney
  >  Debbie Gallagher
Jeremy Allen White
  >  Lip Gallagher
Ethan Cutkosky
  >  Carl Gallagher
Christoff Snyman
  >  Veronica Fisher

Opis:


Serija originalnog naziva 'Shameless' je adaptacija britanske verzije serije o obitelji Gallagher koja je živjela u Manchesteru. Američki Gallagherovi pak žive u Chicagu, a naslovnu ulogu oca alkoholičara preuzeo je glumac William H. Macy.

Frank Gallagher (William H. Macy) je glava radničke obitelji, te otac šestero pametne, duhovite i samostalne djece kojima bi bez njega zapravo bilo…bolje. Iz Frankove perspektive, na koju uvelike utječe i alkohol, briga o djeci je njemu samo smetnja u pohodima po barovima i pijankama diljem Chicaga. Frank stoga 'roditeljstvo' prepušta svojoj najstarijoj kćeri Fioni (Emmy Rossum) koja na sebe preuzima ulogu oba roditelja. Kao takva ona se pobrine da njena braća i sestre redovito obavljaju svoje obaveze, održavaju kuću čistom, hrane mačku i rade zajedno s njom sve kućanske poslove. Oni rade sve zajedno međusobno si pomažući kako bi preživjeli.

Protagonist serije 'Besramnici' William H.Macy nominiran je za Oscara u filmu 'Fargo' te je dobitnik mnogobrojnih nagrada. William je rođen 1950. godine na Floridi, a u braku je s 'očajnom kućanicom', glumicom Felicity Huffman s kojom ima dvoje djece. U bogatom glumačkom opusu William može uvrstiti filmove poput 'Air Force Oon', 'Klijent', 'Fargo', 'Duhovi Mississippija', 'Kralj pornića', 'Psycho' i 'Sahara'. Glumio je u proslavljenim serijama 'Hitna služba' i 'Zakon i red'. Pop rock bend Head Automatica ima pjesmu o njemu pod nazivom ‘I Shot William H. Macy’. Nominiran je za Emmy iste godine kao i njegova supruga. Felicity Hoffman bila je svojevremeno njegova studentica.

Emmy Rossum je uspješna mlada glumica rođena 1986. godine. Iza sebe već ima uloge u hit filmovima 'Dan poslije sutra', 'Posejdon', 'Fantom iz opere' i 'Mistična rijeka'. Nominirana je za Zlatni globus za ulogu u filmu 'Fantom u operi'. Emmy Rossum bila je kao djevojčica uspješna operna pjevačica koja je u dobi od sedam godina prošla audiciju za Metropolitan Operu. Nastupala je u dvadesetak opera na šest različitih jezika zajedno s najvećim legendama Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem. Napustila je operu kada je postala tinjedžerka pa je postala previsoka za ulogu djeteta.

Justin Chatwin je rođen 1982. godine u Kanadi. Poznat je po svojoj ulozi u filmu 'Rat svjetova' u kojem je utjelovio sina lika kojeg je glumio Tom Cruise. Imao je nekoliko epizodnih ulogu u serijama 'Smallville', 'Lost' i 'Trava'. Odrastao je u obitelji inženjera te producentice dokumentarnih filmova.

O LIKOVIMA
William H. Macy kao Frank Gallagher – otac šestoro djece. On je sebičan alkoholičar koji je pomalo narcisoidan. Biološki je otac Fione, Lip, Debbie, Carla i Liama,dok Ian nije njegov biološki sin.

Emmy Rossum kao Fiona Gallagher – 21- ogodišnjakinja koje ja najstarije dijete u obitelji Gallagher. Najveća odgovornost uvijek padne na nju. Radi mnogobrojne poslove kako bi prehranila obitelj, a najviše voli plesati s prijateljicama.

Justin Chatwin kao Steve Wilton/Jimmy Lishman je mladić koji želi osvojiti Fionino srce. Rastrošan je s novcem, a kasnije Fiona sazna kako krade aute da bi preživio. Kasnije se otkriva kako ima lažni identitet te da ustvari potječe iz bogate obitelji.

Jeremy Allen White kao Phillip "Lip" Gallagher –drugo dijete u obitelji je 17-ogodišnji odlikaš. Koristi svoju inteligenciju kako bi zaradio za život. Iako je pametan Lip je neodgovoran te se često ne ponaša primjereno (konzumira alkohol, drogu i prakticira nesiguran seks).

Cameron Monaghan kao Ian Gallagher – treće dijete u obitelji je 16-ogodišnji Ian koji je najsličniji majci. On ima homoseksualne sklonosti te radi u obližnjoj prodavaonici.

Emma Kenney kao Debbie Gallagher – ova 11-ogodišnjakinja je dobroćudna osoba koja ima veliko srce. Sa svojim pomalo uvrnutim humanitarnim idejama uvijek unese pomutnju u obitelj.

Ethan Cutkosky kao Carl Gallagher – je 10-ogodišnji Gallagher. On dijeli sobu sa starijom braćom te uvijek upadne u neprilike u školi. Ima osebujne hobije poput donošenja životinja u kuću i iživljavanja na njima.

Brennan Kane Johnson i Blake Alexander Johnson kao Liam Gallagher – najmlađe dijete u obitelji.

Joan Cusack u seriji se pojavljuje kao Sheila Jackson, žena u koju se Frank zaljubljuje.

Joan Cusack je 2011. godine za epizodnu ulogu u ovoj seriji nominirana za Emmy.
William H. Macy je bio nominiran za nagradu Critics' Choice Television u kategoriji najboljeg glumca u dramskoj seriji. Premijera prve sezone bile je 2011. godine u siječnju, a odlučeno je da serija krene u treću sezonu. Woody Harrelson je trebao biti u originalnoj postavi, no odustao je nakon uspjeha serija 'Zombieland.
Radnja serije odvija se u južnom dijelu Chicaga.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (101)
  • Sex Education

    Sex Education (2019)

    drama, komedija

    Serija prati društveno nezgrapnog mladića, Otisa Milburna (Asa Butterfield), i njegovu majku Jean (Gillian Anderson) koja radi kao seksualna terapeutkinja. Otis i njegov prijatelj Eric (Ncuti Gatwa)...
  • House of Cards

    House of Cards (2013)

    drama

    House of Cards britka je politička dramska serija koja nas vodi iza kulisa moći, ambicije, ljubavi, seksa, pohlepe i korupcije u modernom Washingtonu. Ovaj politički triler plod je suradnje za Oscara...
  • Servant

    Servant (2019)

    drama, misterija, triler, horor

    Servant nam predstavlja roditelje Dorothy i Seana Turnera, koji su zaposlili mladu dadilju Leanne da im pomogne brinuti za njihovo novorođenče. Kako vrijeme odmiče postaje vrlo jasno da stvari nisu...
  • You

    You (2018)

    drama, kriminalistički, ljubavni, triler

    Pametni menadžer knjižare oslanja se na internet kako bi pronašao devojku svojih snova.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Marina33
    member
    01.04.2022. 19:49
    Odlična serija.
  • iromafia111
    Administrator
    15.05.2021. 15:59
    iromafia3
  • memich
    Translator
    15.05.2021. 13:25
    [QUOTE=iromafia111] Iskoristit ćeš to znanje na sljedećoj seriji. lol
    [/QUOTE]

    Iro, koja si to mafija

{{message}}

{{item.title}}