Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Dva filma koja su razočarala, a mnogo su obećavala

novosti

26.12.2017.

Dva filma koja su razočarala, a mnogo su obećavala

Dva filma od kojih se mnogo očekivalo, a u čiju realizaciju je bilo uključeno mnogo poznatih ličnosti iz sveta filma, prilično su podbacila na bioskopskim blagajnama u SAD, što niko nije očekivao.

S obzirom da se početkom sledeće godine premijera Downsizing očekuje i na ovim prostorima (Hrvatska i Srbija) ostaje da se vidi kako će gledaoci ovde primiti jedno od ta dva "razočaranja". Jer, drugo "razočaranje" - film Suburbicon takođe je loše prošao, pa ga je, tako, recimo u Srbiji za četiri nedelje prikazivanja voidelo tek nešto više od 3500 gledalaca.

Satirična komedija Downsizing je treći film zaredom u kome glumi Matt Damon, a koji je loše prošao kod gledalaca u Severnoj Americi. Prethodna dva filma su već pomenuti SuburbiconThe Great Wall, pa se postavlja pitanje šta se dešava i da li se to izmiče holivudsko tlo pod nogama ovom glumcu, s obzirom da su dva filma s ovim glumcem koje je pre svih ovih snimio bili box-office hitovi - Jason Bourne i The Martian.

Downsizing je koštao 70 miliona dolara, što je mnogo vići budžet nego što je reditelj Alexander Payne ikada imao. Ipak, premijerni vikend "doneo" je samo 4,9 miliona dolara, pa se postavlja pitanje da li će ovaj film predstavljati i ubedljivu finansijsku propast za producente.

Što se tiče filma Suburbicon, on je "prošao" još gore. On je snimljen za budžet od 25 miliona dolara, a zaradio je nepunih šest i brzo nestao s bioskopskih repertoara. 

Loše je u Severnoj Americi prošao i The Great Wall, s budžetom od 150 miliona dolara i "povraćenih" tek 45,1 milion dolara od prikazivanja na "domaćem terenu". Ipak, ovaj film je zaradio 354,6 miliona dolara od svetske distribucije, najviše zahvaljujući tržištu Kine (170,9 miliona olara).

A, Vi? Da li ste gledali ove filmove i šta mislite o njima?

 

 

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • jeje cantiq
    Banned user
    26.12.2017. 16:36
    Samo Suburbicon ću pogledati, nemam vremena za ove gluposti.
  • beogradski
    eXtreme member
    26.12.2017. 13:53
    Od pomenuta tri filma, Suburbicon cu odgledati, ali cisto iz znatizelje, dok Downsizing 99% ne verujem, dok sam The Great Wallprekinuo nakon nekih 20-ak minuta kad su se ona zelena bica pojavila, mada trebao sam i ranije, cim je odsekao onu kandzu ). A sto se tice Jason Bourne je ok, a The Martian je klasican primer da je film dobio na zvucnim imenima, kako iza kamere, tako i ispred nje. Nije film bio los, ali kad se procita da je po bestseleru, da je rezija Ridley Scott a da glumacku postavu predvode Matt Damon i co., ocekujete bas nesto extra.
;

{{message}}

{{item.title}}