Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Švajcarski fantasy film godine

novosti

26.03.2018.

Švajcarski fantasy film godine

I u Švajcarskoj je jedan fantasy film proglašen za najbolji film 2017. godine. Tako su i članovi Filmske Akademije ove zemlje, kao i njihove južnokorejske kolege (Južnokorejski fantasy najgledaniji) odlučili da nagrade jedan žanrovski film, dajući prednost temi koju odbrađuje u odnosu na uobičajeno neke druge mnogo "teže" varijante.

Film Blue My Mind govori o 15-godišnjoj tinejdžerki po imenu Mia, koja se suočava s celokupnom transformacijom usled koje počinje da preispituje svrhu svog postojanja. Mia se upravo doselila u novi grad, i ne zna nikog u školi. Ne slaže se ni sa svojim roditeljima. Pridružuje se ekipi devojaka koje vreme provode u šopingu, opijanju, uzimanju droga i besomučnom partijanju. Ali, Mia ima i druge simptome, koji nisu deo samo uobičajenog "tinejdžerskog bunta". Ona pije slanu vodu i jede ribice iz majčinog akvarijuma. Njeno telo se radikalno menja, i uprkos naporima da spreči promene, primorana je da prihvati prirodu koja je mnogo snažnija od nje.

Osim nagrade za najbolji film, Blue My Mind pobedio je i u kategorijama "Najbolji scenario" (ujedno i rediteljka Lisa Brühlmann), kao i najbolja glumica (Luna Wedler).

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}