Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najbolji hongkongški film godine

novosti

16.04.2018.

Najbolji hongkongški film godine

Jedna kontroverzna ratna drama dovila je najviše priznanja kada je u pitanju izbor za najbolja filmska ostvarenja godine u Hong Kongu. Na svečanosti, održanoj u nedelju, 15. aprila, ostvarenje Ming yue ji shi you koje je potpisala rediteljka Ann Hui, pobedilo je u pet kategorija, a bilo je nominovano u čak 11. Osim za najbolji film, pobedio je i u kategorijama "najbolji reditelj", "najbolja sporedna ženska uloga" (Deanie Ip), "najbolja umetnička režija" (Man Lim-chung, Billy Li Joe) i "najbolja muzika" (Hisaishi).

Nagrade je uručio indijski superstar Aamir Khan, koji, istovremeno, u Hong Kongu promoviše svoj novi film Secret Superstar, već izuzetno popularan u Kini. 

Radnja filma Ming yue ji shi you dešava se za vreme japanske okupacije Hong Konga, a glavni lik je učiteljica jiha održava vezu s kineskim borcima za slobodu, ujedno pokušavajući da od strahota rata sačuva i svoje bližnje. 

Zašto je ovaj film "kontroverzan"? Pa, treba reći da je bio predviđen za prikazivanja na prošlogodišnjem otvaranju Shanghai International Film Festival, ali da je naknadno oflučrno da bude zamenjen s Feng huo fang fei, koji se "smatrao politički prikladnijim". 

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Louis Koo Tin-lok, za ulogu u akcionom trileru Saat po long: Taam long.

Najbolja glumica je Teresa Mo u filmu Tomorrow is Another Day, a ovaj film ima i nagradu za najboljeg debitanta - Ling Man-lung

Najbolji glumac u sporednoj ulozi je Philip Keung, za ulogu u akcionom trileru Chak dan juen ga.

Najbolje specijalne efekte ima fantasy-akcija Wu Kong (Henri Wong, Eric Xu).

Kriminalistički film Chak dan juen ga, zasnovan na istinitim događajima, osvojio je nagrade u dve kategorije - za "najbolju fotografiju" (Jason Kwan) i "najbolju montažu" (Li Ka-Wing).

Najbolji kostim i šminku ima avanturistička fantasy-komedija Journey to the West: Demon Chapter (Bruce Yu i Lee Pik-kwan).

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}