Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Spielberg najkomercijalniji reditelj svih vremena

novosti

17.04.2018.

Spielberg najkomercijalniji reditelj svih vremena

S uspehom svog najnovijeg filma, čuveni reditelj postao je prvi u istoriji kome je pošlo za rukom da pređe magičnu cifru zarade - 10 milijardu dolara!

Steven Spielberg je s Ready Player One do sada prihodovao 475,1 milion dolara od svetske distribucije, a film se prikazuje tek nešto više od mesec dana. Tako je ekranizacija romana koji je napisao Ernest Cline postala Spielbergov najkomercijalniji film poslednje decenije, odnosno osmi najkomercijalnije ostvarenje u rediteljevoj filmografiji.

Smatra se da je najveći komercijalni uspeh od Spielbergovih filmova ostvario Jurassic Park iz 1993. godine, s zaradom 983,8 miliona dolara. Sledi Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull iz 2008. godine  (786,6 miliona dolara), pa klasik iz 1982. godine - E.T. the Extra-Terrestrial (717 miliona dolara, ali bez uzimanja u obzir inflacije).

Na drugom mestu najisplativijih reditelja svih vremena nalazi se Peter Jackson, s ukupnim zaostatkom od oko tri milijarde dolara za Spielbergom. Njegove "trilogije" “Lord of the Rings” and “The Hobbit” zaradile su nešto više od 6,52 milijarde dolara. 

Slede Michael Bay (6,451 milijardi dolara), James Cameron (6,139 milijardi dolara) i David Yates (5,347 milijardi dolara).

 

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}