Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Gaspar Nou nagrađen u KAnu

novosti

18.05.2018.

Gaspar Nou nagrađen u KAnu

Kontroverzni reditelj dobio je The Cicae Art Cinema Award, priznanje namenjeno filmskim ostvarenjima s izraženom umetničkom konotacijom. 

Film "Cliamax" prikazan je u okviru ovogodišnje selekcije "Directors’ Fortnight", što je prvi put da se neko njegovo priznanje prikazuje u ovom programu Festivala u Cannes-u. Ova selekcija, zvanično, nije takmičarskog karaktera, ali, zahvaljujući sponzorima, ovakvu tvrdnju treba shvatiti "rastegljivo".

Radnja filma dešava se sredinom 1990-tih, kada se 20 plesača modernih ritmova okuplja u napuštenoj kući na trodnevnu probu. Poslednje večeri prave žurku, konzumirajući veliku količinu sangrije u koju je neko stavio LSD. Počinju da se čudno ponašaju. I dok neki, pod uticajem droge padnu u raj, većina odlazi u - pakao! 

Prethodni film Love, Argentinac iz Buenos Airesa - Gaspar Noe - snimio je 2015. godine. Takođe je bio prikazan na ovom festivalu, gde je izazvao velike polemike i kontroverze, a mnogi su ga nazvali "otvoreni pornografskim"! Veliko festivalsko interesovanje francuske publike, izazvao je i ranijim ostvarenjima Enter the Void (2009. godine) i Irréversible (2002. godine).

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}