Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

SF otvara 75. Venice Film Festival

novosti

09.09.2018.

SF otvara 75. Venice Film Festival

Film jednog "Oskarovca" odabran je da otvori predstojeći, jedan od najvećih, svetskih filmskih festivala. U pitanju je reditelj Damien Chazelle i njegovo ostvarenje First Man, lije je prikazivanje predviđeno za 29.8.2018.

Zapravo, ovo je biografski film u čijem je središtu legendarni američki astronaut Neil Armstrongu, a govori o periodu 1961-1969 godine, koji mu je omogućio da postane prvi čovek koji je hodao po Mesecu. Film istražuje žrtve i "koštanja", kako SAD, tako i samog Neila, potrebne da se uspešno završi jedna od najopasnijih misija u svemiru ikada.

I prethodni Chazelleov film La La Land, iz 2016. godine, takođe je "otvorio" Festival u Veneciji. S obzirom da mu je sudbina bila takva da nakon toga osvoji brojne filmske nagrade, uključujui o "Oskara" za najbolju režiju (ujedno, Chazelle je najmlađi reditelj ikada koji je dobio to priznanje - imao je tada 32 godine), ovaj novi film očekuje se s velikim nestrpljenjem i očekivanjima. 

Glavnu ulogu u First Man tumači Ryan Gosling, a tu su još i: Claire Foy, Janet Shearon. Kyle Chandler, Jason Clarke, Corey Stoll, Ciaran Hinds, Christopher Abbott, Patrick Fugit...

Scenario je napisao takođe "Oskarovac" Josh Singer (dobio to priznanje 2016. za Spotlight, a poznat i kao scenarista The PostThe Fifth Estate...), po romanu čiji je autor James R. Hansen.

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}