Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Novi Michael Moore na festivalu u Torontu

novosti

10.08.2018.

Novi Michael Moore na festivalu u Torontu

Novi dokumentarac koji je režirao kontroverzni Michael Moore imaće svetsku premijeru na ovogodišnjem Toronto Film Festivalu, koji se održava u periodu 6-16 septembar u ovom kanadskom gradu.

U selekciji "dokumentarnog filma" biće prikazano 27 ostvarenja, a Moorovo ostvarenje ima čast da otvori smotru. "Ovo je radikalni i humoristički pogled na Sjedinjene Američke Države koje vodi Donald Trump", piše u najavi filma Fahrenheit 11/9... 

Sam Moore je u nedavnom intervjuu koji je dao za "Huffington Post" nazvao Trumpa - "Zlim genijem", a ovaj film bavi se načinom na koji je pobedio na izborima u SAD, odnosno marketinškim nastojanjima da se stvori pozitivna slika u javnosti o Trumpu.

Inače, selekcija će biti zatvorena filmom “Searching for Ingmar Bergman”, koji je režirala Margarethe von Trotta.

Moorov dokumentarac iz 2004. godine - Fahrenheit 9/11 - takođe se bavio jednim predsednikom, a u pitanju je bio George W. Bush, odnosno njegovo ponašanje nakon što je izvršen napad na "kule bliznakinje". Film je postao veliki hit, a od svetske distribucije zaradio je čak 222 miliona dolara.

U međuvremenu, Moor je nastavio da se bavi provokativnim temama u svojim radovima, pa je tako snimio i Sicko, Captain Mike Across America, Capitalism: A Love Story, Where to Invade Next... dok se u poslednjem svom ostvarenju pre ovog filma takođe bavio aktuelnim američkim predsednikom - Michael Moore in TrumpLand.

Videćemo da li će, i u kolikoj meri, ovaj novi film ponoviti sličan uspeh...

 

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    11.08.2018. 05:23

      Nisam gledao poslednji dokumentarac sa Trampom. Gledaće se kad se steknu određenin uslovi.

      U početku sam cenio Murov rad a onda sam ukapirao da se ne razlikuje od ostalih persona koje iz poslednje marke audija brinu o sirotinji. Poskednje što sam gledao je Where to Invade Next (2015) koji na mene nije ostavio dobar utisak.

     

     
    Stole Haringa2018-08-11 05:29:10
;

{{message}}

{{item.title}}