Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Snimaće se The Color Purple mjuzikl!

najave

04.11.2018.

Snimaće se The Color Purple mjuzikl!

Godine 1985. čuveni Steven Spielberg snimio je film koji je bio nominovan za čak 11 "Oskara". Nije dobio nijedan, ali sada mu se sprema nova verzija - i to u formi mjuzikla - pa ćemo videti...

The Color Purple mjuzikl pripremaće ponovo isti reditelj, a nova filmska realizacija okupiće još slavnih imena, kao što su Oprah Winfrey, Quincy Jones ili "veteran Brodveja" Scott Sanders.

Roman po kome je snimljen i prvi film, koji je napisala Alice Walker, prvobitno je objavljen 1982. godine, doneo joj je i prestižnu Pulitzer nagradu, a govori o teškom životu i borbi jedne afro-amerikanke u ruralnoj Džordžiji, 1930-tih godina (Whoopi Goldberg je osvojila "Zlatni globus" za ulogu te žene po imenu Celie Johnson).

Istoimena predstava-mjuzikl igrana je na Brodveju u periosu 2005-2008, i imala 11 nominacija za nagradu Tony - 2006. godine. Godine 2015. ponovo je "obnovljena". Mjuzikl je bio veliki hit, zaradivši više od 350 miliona dolara.

Sam roman dugo je smatran kontroverznim, pa je podlegao cenzurama, kritikovan zbog toga što se može smatrati i "stereotipnim narativnom" koji povezuju crnce i nasilje, koje je u njemu prikazano prilično eksplicitno. Takođe, roman je kritikovan i zbog toga što se u njemu prikazuju likovi homoseksualne orijentacije...

Koliko će daleko autori ići kada je u pitanju nova filmska "mjuzikl" verzija - ostaje da još malo sačekamo...

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}