Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Cenzura za kineski ratni spektakl?

novosti

26.06.2019.

Cenzura za kineski ratni spektakl?

Nakon što je već povučen sa Shanghai International Film Festival, a trebalo je čak da otvori prestižnu manifestaciju, kineski ratni spektakl Ba bai, po svemu sudeći neće ubrzo uopšte ni biti prikazan, pošto je odložena i premijera zakazana za sledeću nedelju - odnosno 5.7.2019.

Nisu jasni razlozi otkazivanja puštanja ovog filma u distribuciju, ali su prodcenti poručili da "moraju da naprave određene izmene".

Inače, originalni prevod kineskog naslova ovog filma jeste "Moćne želje", ali je u poslednjem trenutku oflučeno da se on promeni u "Male moćne želje". Takođe, i slogan filma pretrpeo je izmene. Tako je od "Ispunite vaše želje" nastalo "Male želje takođe mogu biti moćne".

Snimanje ovog filma koštalo je 80 miliona dolara. 

Radnja filma dešava se 1937. godine, kada se 800 kineskih boraca našlo pod opsadom u jednom šangajskom skladištu, opkoljeno sa svih strana japanskim vojnicima... .

Neposredno pred pomenuti Shanghai Film Festival, određeni zvanični krugovi u Kini kritikovali su autore da su bili suviše blagonakloni prema kineskim nacionalistima, koji su se borili zajedno sa komunistima protiv Japanaca u Drugom svetskom ratu, da bi nakon njega i sami postali žrtve progona.

 

Kako vam se čini trejler?

  • Komentari (5)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Boozywoozy
    The Legend Of
    08.07.2019. 19:58
    Nek si mu napisao Joxer,pa nece meni niko govoriti gdje je cenzurisano a gdje nije.

    adm1re jesi cuo da je udario Japan Kini u guzicu 😀
  • adm1r
    Master translator
    08.07.2019. 18:13
    Vjeruj mi da je on pomiješao Kinu i Japan. Znam da jeste. Nema on pojma o geografiji i ne razlikuje lepezine oči i rižine oči.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    08.07.2019. 17:10
    Istina je da japanci koriste pikselizaciju, ali on nije u krivu za Kinu samo se preblago izrazio.
    Nije cenzurirana nego zabranjena, naravno s drakonskim kaznama za prijestupnike.

    No nije samo tu podvučena crta.
    Na bilo kojem vizualnom mediju, bilo to filmovi, serije ili videoigre, zabranjen je bilo kakav prikaz "obiteljskih" ili "romantičnih" odnosa koji su realistični, odnosno koji nisu iz bajke.
    Primjerice, problematični brakovi na filmu u Kini? Zlostavljano dijete? Korumpirani političar platio kurvu? LGBT bilo kakve vrste?
    Probaj išta od toga snimit u Kini = ode glava.

    I ne mora uopće bit seksa. Ne smije se i gotovo. Ili sve mora bit' bajno, style over substance, ili počni pisat oporuku.

    Nećeš skoro pogledat kineski film koji je začinjen i koji nema okus kartona. A bogami ni pornić.
;

{{message}}

{{item.title}}