Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Disney filmovi već sad postavili godišnji rekord

novosti

29.07.2019.

Disney filmovi već sad postavili godišnji rekord

... Iako je tek kraj sedmog meseca u godini!

Do sada je ostvarena neverovatna zarada od čak 7,67 milijardi dolara, a glavnim "krivcima" za to smatraju se filmovi poput Avengers: Endgame, ali i aktuelnog The Lion King.

Prethodna najunosnija Disney-godina bila je 2016. kada je ostvarena zarada od 7,61 milijardi dolara. Bilo je to vreme kada su počeli da se ubiraju plodovi nakon akvizicija nekoliko uspešnih franšiza, kao što su na primer, Lucasfilm -  Star Wars: Episode VII - The Force AwakensRogue One, Marvel Captain America: Civil War, a dodatni plus ostvaren je s Pixar Finding Dory, ali i Disney Animation Zootopia.

Ove godine, "Disney" i nije imao naročito uspešan start, jer se "praznične uzdanice" Mary Poppins ReturnsRalph Breaks the Internet i nisu baš nešto pokazali, zaradivši tek oko 90 miliona dolara nakon Nove godine.

Ali, usledio je Captain Marvel, pa već pomenuti Avengers: Endgame, a ostalo je istorija!

Usledili su veoma uspešni AladdinThe Lion King, a jedino "podbacivanje" Disney je ove godine imao s filmom Dumbo, čiji je budžet bio 170 miliona dolara, a zaradio je "skromnih" 352 miliona dolara (eto, i to se smatra neuspešnim u poslovnom svetu).

Trenutno, "Disney" nastavlja uspešan pohod s Toy Story 4, a očekuje se da do kraja godine  dodatno "poentiraju" s Maleficent: Mistress of EvilFrozen II i, naravno, s Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker!

Prognozira se da će "Disney" do kraja godine moći da zaokruži cifru od devet milijardi dolara profita, a možda i da "napadne" - 10 milijardi 

Ima li kraja?

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}