Joker za samo tri nedelje nadmašio Justice League

novosti

21.10.2019.

Joker za samo tri nedelje nadmašio Justice League

Iako je budžet Joker bio tek šesti deo onoga utrošenog za Justice League, najnovije ostvarenje koje potpisuje u kome briljira Joaquin Phoenix već je nadmašilo na lestici najuspešnijih DC superherojskih filmova ovaj film. 

Posle tri nedelje prikazivanja, Joker je već zaradio 737 miliona dolara od svetske distribucije, uprkos tome što ima oznaku "R". Justice League, iako je u njemu nalaze i Superman, Batman i Wonder Woman, zaradio je ukupno "tek" 657 miliona dolara.

Nema više sumnje da će Joker biti prvi film s "R" oznakom koji će zaraditi više od 800 miliona od svetske distribucije. Smatra se da je toj cifri, uz računanje inflacije, s oznakom "da nisu za svačije oči" još jedino blizak The Passion of the Christ, koji je, otkako je snimljen 2004. godine, zaradio 611 miliona dolara. 

Što se tiče ostalih superherojskih filmova, pređen je i Suicide Squad (746 milion dolara), a očekuje se da poklekne i Wonder Woman (821,8 milion dolara).  
 
Kritiku filma Joker možete da pročitate na Joker - odličan, ali drama
 • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Danilo-Naissus
  Junior moderator
  27.10.2019. 13:30
  Odličan članak. Hvala.   

  Komentarisao sam već sa Hogarom Strašnim o finansijskim dometima ovog filma.
  Ja sam ga precenio na 2-3 milijarde $, Hogi je rekao da će biti blizu/oko milijarde $.
  Ako uspore pirate i online cam verzije lošeg kvaliteta - pitanje je dokle će da dobace.
  A film je čista 10.
  I nadam se dobitnik nekoliko Oskara, pre svih za najbolju mušku ulogu Hoakinu Finiksu, jer je to stvarno pošteno zaslužio.     Danilo-Naissus2019-10-27 13:35:16