Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
A Sun dobio kineskog "Oskara"

novosti

24.11.2019.

A Sun dobio kineskog "Oskara"

Tajvanska krimi-drama Yangguang puzhao dobitnik je ovogodišnje "Golden Horse" nagrade, neslužbenog "Kineskog oskara" za najbolji film ovog područja.

Film prati doživljaje problematične četvoročlane porodice. A-Ho, najmlađi sin, uvek je bio problematično dete. Njegov otac A-Wen sve svoje nade i očekivanja uložio je u svog najstarijeg sina, introvertnog A-Hao, koji nastoji da upiše medicinsku školu. Međutim, A-Hao postaje maloletni delikvent, zbog zločina koji počini sa svojim najboljim prijateljem. A-Wen diže ruke od A-Hoa, odbijajući da čak i moli sudiju za blažu kaznu. Nedugo nakon što A-Ho bude poslat u zatvorm njegova trudna devojka-tinejdžerka dolazi na prag kuće majke Qin. Odlučna je da rodi, uprkos potpuno neizvesnoj budućnosti...

Reditelj ovog 156 minuta dugog filma jeste nagrađivani Mong-Hong Chung (Yi lu shun fengShi hun). Osim što je proglašeno za najbolji film, ovo ostvarenje donelo je nagrade i za najboljeg reditelja, glumca (Chen Yi-wen), sporednog glumca (Liu Kuan-ting) i montažu. 

Dodela nagrada održana je u subotu, 23.11, a obeležio ju je bojkot Kineza, usled političkih razmirica između Tajvana i Pekinga.

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}