Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Novom filmu Clinta Eastwooda preti fijasko

novosti

16.12.2019.

Novom filmu Clinta Eastwooda preti fijasko

Kako sada stvari stoje, nakon premijere, po svemu sudeći novi film koji kao reditelj potpisuje slavni glumac doživeće pravu finansijsku propast. Naime, Richard Jewell je, uprkos sasvim pristojnim filmskim kritikama, ostvario zaradu od samo pet miliona dolara, od prikazivanja u 2502 bioskopa. To je drugi najgori start neog filma koji potpisuje Clint Eastwood, još nakon 1980. godine i Bronco Billy (3,7 miliona dolara)!.

Samo malo uspešniji, na listi Eastwoodovih najneuspelijih startova, bili su i filmovi Midnight in the Garden of Good and Evil i True Crime, koji su zaradili po 5,2 miliona dolara.

Ipak, ove loše brojke ne moraju automatski da znače i potpuni finansijski debakl Eastwoodovih filmova. Smatra se da filmovi koji premijeru imaju u poslednjem mesecu u godini obično i nemaju baš zavidan start (ukoliko, naravno, nije reč o najskupljim blokbasterima). Predviđa se da bi Richard Jewell mogao da u Severnoj Americi zaradi između 25 i 30 miliona dolara, što će, ipak, rezultirati ukupno prilično poražavajućim rezultatom, jer je za snimanje potrošeno 45 miliona dolara.

Inače, najbolja "otvaranja" od Eastwoodovih filmova imali su American Sniper (89 miliona dolara) i Sully (35 miliona dolara).

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    16.12.2019. 18:39
    Šta li je ovaj Klint očekivao, da će u decembru, nekoliko dana pred Božić, 
    svi Ameri krenuti u bioskop da gledaju dramu 2 sata. 
    Pogrešili su sa premijerom, drame treba prikazivati mnogo ranije.
    Black Raven2019-12-16 21:28:42
  • beogradski
    eXtreme member
    16.12.2019. 15:34
    Meni je bitno da cu film gledati a sto se ovoga tice, pa moguce je da se tad prikazivali neki nekvalitetni filmovi, nekakvi super junaci ili nesto tipa Hobbs and Show i kako onda drama da izadje na crtu nekvalitetu? Ne moze nikako jer publika voli pop corn blockbustere. Sa Titlovi.com sam skinuo bas dosta filmova i drago mi je sto postoji grupa ljudi koji prevode ''nepoznate'' a jvalitetne filmove, mada ok ovaj je poznat film )
;

{{message}}

{{item.title}}