Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Snimaće se serija "Percy Jackson"

najave

17.05.2020.

Snimaće se serija "Percy Jackson"

Disney+ je najavio da će se snimati serija po ugledu na istoimene filmove, a da će čak i njeni autori biti isti - Rick Riordan i njegova žena Becky.

"Uzbuđeni smo što ćemo snimati seriju najvećeg kvaliteta, prateći originalnih pet knjiga 'Percy Jackson', od kojih će u prvoj sezoni biti obrađena 'The Lightning Thief'", saopštili su autori preko svog twitter naloga.

Riordan je jasno stavio do znanja da nije zadovoljan u potpunosti s prethodnim ekranizacijama njegovih romana, odnosno s onim što je 20th Century Fox uradio od njih. Filmovi Percy Jackson & the Olympians: The Lightning ThiefPercy Jackson: Sea of Monsters zaradili su po 200 miliona dolara od svetske distribucije. Glavne Riordanove zamerke bila su u tome što glavni lik u njegovim knjigama ima 12 godina, dok je u filmovima on pet godina stariji, kao i u površnosti kojom je scenario za njih bio napisan. 

Zapravo, Percy Jackson je tinejdžer koji bezbrižno živi sa svojom samohranom majkom Sally. Kada ih iznenada napadnu monstrumi iz grčke mitologije, Percy otkriva da je on samo polu-čovek, čiji je otac jedan od grčkih bogova... 

Pet knjiga "Percy Jackson" serije obuhvataju romane: "The Lightning Thief", "The Sea of Monsters", "The Titan's Curse", "The Battle of the Labyrinth" i "The Last Olympian".

Riordan je nagovesti, da ukoliko predstojeća serija bude gledana, možda i nastavi da piše romane o svom junaku...

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}