Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Da li je to zabranjen "Gone With The Wind"?!

novosti

10.06.2020.

Da li je to zabranjen "Gone With The Wind"?!

Svašta se ovih dana dešava u svetu, a pogotovo u SAD. Najnovija informacija kaže - HBO Max nije prikazao klasik Gone with the Wind u predviđenom terminu - 09.06. - zbog toga što je "u suprotnosti s vrednostima kompanije zbog njegovih 'rasističkih konotacija'"!?

Da podsetimo, ovaj film iz 1939. godine je zaradio osam "Oskara" i smatra se najisplativijim filmskim ostvarenjem ikada, pošto je, kada bi se uzela u obzir i inflacija, zaradio magičnih 3,4 milijarde sadašnjih dolara.

Čelnici HBO Max kažu da će film naknadno ipak biti prikazan na njihovoj platformi "uz odgovarajuću diskusiju u vezi istorijskog konteksta i opovrgavanje rasističkih konotacija".

Jedan od onih koji su tražili da film bude skinut sa HBO Max jeste i John Ridley, Oskarom-nagrađeni scenarista 12 Years a Slave. "Reč je o filmu koji, kao deo pripovesti o 'Izgubljenom uzroku', romantizuje Konfederaciju na način koji nastavlja da daje legitimitet shvatanju da je secesionistički pokret bio nešto više, ili bolje, ili plemenitije od onoga što je stvarno bio - krvava pobuna za održavanje 'prava' na posedovanje, prodaju i kupovinu ljudskih bića", napisao je Ridley u tekstu objavljenom u "Los Angeles Times-u".

Pa vi vidite kuda je sve ovo otišlo???

 

  • Komentari (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    11.06.2020. 22:52

      Kad smo kod Rođenja nacije, rođenje ne može bez očeva. Sami očevi američke nacije su, osim B.Frenklina, za svaki slučaj zadržali robove.

       Uzalud vam trud, svirači.
  • JoxerTM
    eXtreme member
    10.06.2020. 14:24
    Imbecilizam postojećih i stvaranje novih imbecila u Americi kroz revizionizam se nastavlja.
    Ovo je samo nastavak priče o brisanju WTC-a iz filmova i serija i zabrani X Files spinoffa.
    Samo sad će žrtve biti filmovi o rasističkoj povijesti SAD-a, bez obzira na realan ili izmišljen prikaz.
    Je li sljedeći na panju Rođenje Nacije?
;

{{message}}

{{item.title}}