Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

John Wayne izložba uklonjena

novosti

12.07.2020.

John Wayne izložba uklonjena

Ludilo "novog doba" u SAD se nastavlja. Nakon razbijanja spomenika istorijskim ličnostima koje su, navodno, ugnjetavale ostale rase, sada je na udar "javnosti" došla i izložba posvećena jednom glumcu.  U pitanju je ona u kojoj je glavni protagonista čuveni kauboj - John Wayne

Izložba je postavljena u "The USC School of Cinematic Arts", mestu gde je Wayne pohađao univerzitet i igrao američki fudbal u 1920-tim godinama, pre nego što je otišao u Hollywood i postao superzvezda. Protiv izložbe su još prošle godine protestvovali neki studenti koji su je smatrali "uvredljivom", pogotovo nakon što je neko pronašao stari glumčev intervju objavljen u časopisu Playboy, u kome kaže: "Verujem u belu supremaciju, dok se crnci ne edukuju do tačke odgovornosti. Ne verujem u davanje autoriteta, vođstva i presuđivanja neodgovornim ljudima."

Svi materijali s izložbe, među kojima su posteri, filmske memorabilije i lični predmeti, biće preneti u Cinematic Arts Library, gde će stajati s ostalim Hollywood-skim artefaktima. Ova izložba bila je postavljena još 2012. godine, a tek krajem prošle počela je da izaziva "negativna mišljenja", koja su na kraju, dovela do toga i da bude uklonjena.

 

 

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Prckonja
    Banned user
    14.07.2020. 02:17
    Svako ko se družio i radio sa crncima može samo da se složi sa onim što je rekao. Reč je o odgovornosti a ne o rasizmu. Svakako da treba biti protiv rasizma, ali definitivno je istina da među rasama postoje razlike u pogledu karaktera i mentaliteta. Posledice tih razlika vide se iz satelita.
  • beogradski
    eXtreme member
    12.07.2020. 15:15
    Ma bio je rasista a rasiste ne volim
  • JoxerTM
    eXtreme member
    12.07.2020. 14:59
    Nije to nikakvo ludilo. Amerika se obračunava s rasizmom. Je li način u redu ili nije, koliko će biti kolateralnih žrtava, nebitno je.

    Ali to što se događa nije ludilo. Nego nešto što su trebali napraviti puno prije. A ne čekati više od sto godina nakon zloglasnog Rođenja Nacije.
;

{{message}}

{{item.title}}