Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ruski neobični SF i dalje najgledaniji

novosti

20.09.2020.

Ruski neobični SF i dalje najgledaniji

Neobični SF film Vratar galaktiki i dalje je najgledanije rusko filmsko ostvarenje u ovoj zemlji.  

Godina je 2071. Galaktički ratovi uništili su Mesec i promenili Zemljinu klimu. Moskva je u tropskim šumama, a New York je prekriven ledom. Ogroman vanzemaljski brod nadvija se nad Moskvom - ovo je stadion na kojem se održavaju spektakularna međugalaktička takmičenja u igri koja kombinuje sport i gladijatorske bitke. Cela galaksija gleda utakmice. Samo oni koji su obdareni izvanrednim sposobnostima i mogu da ih kontrolišu mogu da igraju. Novi sport obožavaju svi osim Antona, najobičnijeg momka koji samo sanja da pronađe posao kako bi pomogao porodici. Ali, jednog dana utvrđeno je da ima natprirodne sposobnosti i primljen je u nacionalni tim. Sada je i on igrač. Anton još ne sumnja kakvu mu je ulogu sudbina odredila u ovom meču, te da će završna igra biti bitka za Zemlju.

Film je nakon tri nedelje prikazivanja zaradio 1,28 milion dolara. 

Reditelj filma jeste Dzhanik Fayziev, koga znamo i po ostvarenju Legenda o Kolovrate, a u svojoj filmografiji ima i provokativne naslove tipa  Avgust. VosmogoTuretskiy gambit.

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    20.09.2020. 21:28
    Ja ipak sumnjam da rusi svoj film najprije prikažu 50-orici medicinskim rječnikom idiota pa taj film ide u distribuciju samo ako se takvoj testnoj publici svidi. Ako im se ne svidi ide na doradu, dosnimavanje i ostale "ispravke".
    Tako visokobudžetne filmove radi Holivud, misle da nitko nije pročitao strip masterpis Technopriests i da se to ne zna.

    Činjenica je da "filmovi za glupe" pod uvjetom da lijepo izgledaju na reklamama zarade milijarde, ali da će se rusi pomamiti za takvom vrstom kapitalizma gdje blještavo pakiranje budalama može prodati i najveće govno, stvarno je neobično. I tu je Iga pogodio u naslovu teme.
  • baho
    Senior translator
    20.09.2020. 21:13
    Jbg... Rusi se tek sad pale na ono što je u Americi bio fol u prošlom vijeku...
    Treba imati u vidu da do njih nije u većoj mjeri dopirala pop kultura dok je bila na svom vrhuncu, što uključuje stripove, neku literaturu i filmove i da se još "otkravljuju" od Hladnog rata... Smile
  • JoxerTM
    eXtreme member
    20.09.2020. 20:52
    Definitivno neobično - scenarij napisali ispodprosječni učenici iz osnovne škole, a milijuni utučeni u izgled filma i reklamu. To očekujemo od dekadentnog holivuda, ne i od ostalih država.
;

{{message}}

{{item.title}}