Snimaće se serija "A Fistful of Dollars"

najave

30.09.2020.

Snimaće se serija "A Fistful of Dollars"

Vest koja je zapljusnula Holivud - počinje s snimanjem TV serija zasnovana na čuvenom špageti-vesternu Per un pugno di dollari, u kome je briljirao Clint Eastwood. Bila je to prva glavna uloga sada već slavnog glumca. Film je snimljen 1964. godine, reditelj je bio Sergio Leone. Godine 1965. snimljen je i svojevrsni nastavak - Per qualche dollaro in più, a Leone i Eastwood su 1966. godine snimili i klasik žanra - Il buono, il brutto, il cattivo.

Novu seriju realizovaće Mark Gordon Pictures, a scenario treba da uradi niko drugi do Bryan Cogman, zaslužan i za adaptaciju Game of Thrones

Interesantno je da je ovo drugi TV projekat koji će se, u veoma kratkom roku, zapravo, snimati po uzoru na poznate filmove koje je režirao čuveni Akiro Kurosawa. Naime, pre par dana stigla je vest da HBO Max treba da snima seriju Rashômon, a sada i ova, jer je, zapravo Leoneov čuveni vestern "američka verzija" samurajskog filma Yôjinbô koju je snimio čuveni japanski reditelj. Svojevremeno je čak japanski studio Toho podneo tužbu da je Leone načinio plagijat, ali je došlo do vansudskog poravnanja.

 

 • Komentari (7)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • baho
  Senior translator
  02.10.2020. 21:41
  Meni je ovo glupo komentirati, uopšte...

  Samo sam došao da provjerim je li Toniju hercika normalno kuca... LOL
 • cersei
  Administrator
  02.10.2020. 20:53
  Diši Toni..diši...cha
 • kadetoni
  Junior moderator
  02.10.2020. 20:47
  pegla

  Tipično holivudsko lešinarenje. U nedostatku ideja, mašte, inspiracije, vode se šemom industrijske proizvodnje.
  Da neće možda Bred Pit, Leonardo Dikaprio ili neki treći isfeminizirani plavušan nositi pončo   LOL
  Zamisli nekog drugog, ma daaaaaaj