Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Idealan film za teoretičare zavere

najave

05.10.2020.

Idealan film za teoretičare zavere

"Oskarovac" Alex Gibney gotovo u tajnosti snimio je dokumentarac o pošasti zvanoj korona. Autor Taxi to the Dark Side o zločinima ameeričke vojske u Avganistanu i ostalim kršenjima ljudskih prava od strane Bušove administracije, sada nam se predstavlja provokativnim filmom Totally Under Control.

U novom filmu, rediteljski trio Gibney, Ophelia Harutyunyan i Suzanne Hillinger daju detaljan pogled na to kako je vlada Sjedinjenih Država reagovala na izbijanje COVID-19 tokom prvih meseci pandemije, odnosno kako se nije snašla i učinila situaciju mnogo katastrofičnijom nego što je moglo da bude.

"Januara 20-tog, 2020. godine zabeleženi su prvi slučajevi ove bolesti u SAD i Južnoj Koreji. Devet meseci kasnije, tvrdi se da je neobični virus prouzrokovao smrt više od 200.000 Amerikanaca i naneo zapanjujuću ekonomsku štetu, dok u Južnoj Koreji nije bilo značajnijeg karantina, a u urbanizovanoj populaciji od 51 miliona stanovnika izgubljeno je samo 344 života. Šta je pogrešno urađeno? Dok se predsednički izbori bliže, Amerikanci sve više osećaju nedostatak jasnog vođstva, endemsku političku korupciju, a ostavljeni su da se pitaju kako je najzdravija i najsnažnija zemlja na svetu uspela tako mnogo da omaši u borbi protiv globalne pandemije?"

Čekamo da vidimo da su su stvari zaista objektivno sagledane, nadajući se da nije samo u pitanju predizborni trik...

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}