Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

najave

16.01.2023.

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

Film Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe osvojio je nagradu "Directors to Watch" na prošlogodišnjem Palm Springs International Film Festival, a taj ovogodišnji Festival upravo se danas završava (05.01.-16.01.)

Film zasnovan na knjizi čiji je autor Benjamin Alire Sáenz.

U leto 1987. godine 15-godišnji Aristotel Mendoza upoznaje dečaka po imenu Dante Quintana na lokalnom bazenu. Dečaci se vežu zbog svojih klasičnih imena i na kraju postaju nerazdvojni. Dante podučava Arija o književnosti i poeziji, dok je Ari fasciniran Danteovom plivačkom sposobnošću i iskrenošću.

Dante kaže Ariju da se on i njegova porodica sele u Čikago za sledeću školsku godinu jer je njegovom ocu ponuđeno privremeno mesto profesora na Univerzitetu u Čikagu. Istog dana, dva dečaka vide pticu kako povređena leži na putu. Dok Dante izlazi na put da proveri pticu, automobil juri iza ugla. Ari skače na ulicu i gura Dantea s puta, spašavajući mu život. Dok Dante odlazi gotovo neozleđen, Ari je jako povređen. Nakon nesreće, Quintanas i Mendozas se zbližavaju. Majke oba dečaka češće razgovaraju i dele ideje o svojim sinovima. Ali kada Dante želi da se prijateljstvo pretvori u romansu, sukobljeni Ari ustukne.

Reditelj i koscenarista ovog ostvarenja jeste Aitch Alberto.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    16.01.2023. 10:32
    Novoholivudski BL = svi su fini divni, krasni i puni razumijevanja. Preskačem.
;

{{message}}

{{item.title}}