Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Prva turska SF distopija

najave

09.04.2023.

Prva turska SF distopija

Turski film Bir Zamanlar Gelecek: 2121 ("Bilo jednom u budućnosti: 2121") reklamiran je kao prvi turski distopijski SF, a proglašen je za najbolje ostvarenje na ovogodišnjem Phoenix International Horror & Sci-Fi Film Festival.

U budućnosti, Zemlja postaje nenastanjiva zbog klimatskih promena i gladi. Nekoliko preživelih formiraju kolonije i počinju da žive u podzemnim skloništima. Prema Zakonima o oskudici Mlade administracije, koja kontroliše ovaj sistem, starije generacije moraju biti žrtvovane kako bi mladi opstali. Život porodice koja živi u jednom od skloništa menja se rođenjem bebe.

Rediteljka ovog ostvarenja jeste Serpil Altin, kojoj je to prvi dugometraćni film.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    09.04.2023. 14:09
    Lapot odnosno ubasute na turski način umotan u izmišljenu distopiju, ne znam zašto je morao biti scifi kad se takve stvari događaju i dan danas.
    Indijci su nedavno u kina pustili Thalaikoothal nazvan prema istoimenoj praksi likvidacije starijih koja se još uvijek tamo događa premda je zabranjena. Nije jedini indijski s tom tematikom, sjetimo se filma Baaram od prije par godina.
    Ili ako nećete indijski, onda je tu korejski klasik Goryeoyang.
    Najkasnije postoji i ono stajl over sabstns negledljivo razvikano američko smeće čini mi se da se zove Midsomar tako nešto, proliv sa bacanjem staraca s litice iz narodnih legendi (šveđani to zovu Ättestupa).


    Kako god, meni se taj turski ne gleda. JoxerTM2023-04-09 14:25:50
;

{{message}}

{{item.title}}