Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Promena filma koji otvara Venice Film Festival

novosti

23.07.2023.

Promena filma koji otvara Venice Film Festival

Zvanično saopštenje glasi da zbog holivudskog SAG-AFTRA štrajka predviđeni film Challengers neće biti prikazan na otvaranju ovogodišnjeg Venice Film Festival (30.08. - 09.09.). Umesto ovog filma na otvaranju prestižne manifestacije biće prikazan italijanski ratno-biografski Comandante.

Salvatore Todaro je kapetan "Cappellini" podmornice . On radi na svoj način: pramac je ojačan čelikom, u slučaju da se pojavi prilika da se nabije brod, njegova posada je naoružana bodežima, ako dođe do borbe prsa u prsa. Voli da puca iz topova dok je iznad vode kako bi svojim očima video kako se njegovi neprijatelji zapaljuju i polako tonu. U oktobru 1940. godine, dok je u potrazi za neprijateljima, Todaro nailazi na "Kabalo", naoružani trgovački brod iz Belgije, teoretski neutralne nacije, koji putuje s ugašenim svetlima, prevozeći britanske avione. Nastaje bitka i Todaro nemilosrdno potapa brod. Međutim, ono zbog čega ga se danas sećamo jeste njegovo spašavanje 26 ljudi sa broda "Kabalo", koji su četiri dana i četiri noći plovili okeanom, riskirajući svoj i život svojih ljudi. Njegova legenda se još uvijek prenosi među ljudima s mora. Kada ga je kapetan "Kabala" upitao zašto je tako rizikovao (jer nikada ne bi učinio tako nešto), Todaro je jednostavno odgovorio: "Mi smo Italijani."

Reditelj ovog ostvarenja jeste Edoardo De Angelis, nagrađivan na istom festivalu 2016. godine za svoj film Indivisibili.

U međuvremenu, premijera Challengers o kome smo pisali na Zendaya kao Novak Đoković pomerena je čak za 26.04. sledeće godine.

 

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}