Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najbolji niskobudžetni SF filmovi

novosti

08.08.2023.

Najbolji niskobudžetni SF filmovi

Renomirani filmski sajt Movieweb napravio je listu najboljih niskobudžetnih SF filmova svih vremena. Predstavljamo ih:

15. Moon (2009)

14. THX 1138 (1971)

13. Tetsuo (1989)

12. Kolskaya sverhglubokaya (2020)

11. Mad Max (1979)

10. The Discovery (2017)

9. Prospect (2018)

8. Safety Not Guaranteed (2012)

7. Sound of My Voice (2011)

6. Another Earth (2011)

5. Cube (1997)

4. Primer (2004)

3. Predestination (2014)

2. Coherence (2013)

1. The Man from Earth (2007)

  • Komentari (9)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    08.08.2023. 16:16
    Pa šta znam, za The Man From Earth, kad god sam pomenuo film npr, ili neko rekao u fazonu gledao sam ili preporučio, svima se u suštini svideo.

    Primer moram odmoran pogledati. Pa znam za neke da su imali od $100,000 do $200,000  budzet, mislim da je Primer imao najmanji.

    Coherence je zamrsen kao i Predestiantion,  bukavalno sam uzeo da papir i olovku da nacrtam Smile da bih pohvatao sta se desava. Time Lapse mi se  bas svideo i on je imao nizak budzet, Timecrimes npr polovinu Predestination, eto za neke znam bili su oko  eto meni je sve zanimljivo oko vremena, iako u sustini ne znamo sta je, pa imamo termodinamicku strelu vremena preko entropije i kosmoloska preko parametara, npr. anizotropije,  a tu je i psiholoska, pa prostor-vreme, pa tu ima dosta materijala da se raymisllja i pisu i knjige i scenariji.

    Dobro svako ima svoj stav prirodno, eto malo razmenjujemo misljenja u suštini.  
  • puppet_master
    eXtreme member
    08.08.2023. 15:40

    [QUOTE=kjovo]Naravno u pravu si, lose sam se ja izrazio ,i ja sam pricao iskljucivo u svoje ime. [/QUOTE]

    Nema veze, sve mislim da ionako pričamo o različitim stvarima. Nisu liste nužno preporuka, mogu biti, deluje logično, no meni bome i nije. Neki tamo likovi su recimo glasali, i izabrali za svoj groš ono što je njima najbolje. Na stranu šta mislim o glasanju, imamo mi li najboljeg preCednika, vladu and shit? Već zapravo blagog pojma nemam šta za njih uopšte znači dobro, šta je za njih žanrovski film, šta im se to svidelo, zašto je ovaj na mestu broj, lupam, 4, bolji od onog na mestu broj 20? Uopšte ne znam išta o njihovim kriterijumima, a sve i da nekim čudom znam, opet to ne mora imati ikakvih dodirnih tačaka sa mojim gledištem na išta od onoga čemu se oni dive. Možda ja izbegavam ono što je njima fenomenalno, možda je ono što oni smatraju đubretom meni pružilo užitak. Tako da nemam razloga otvarati neku tamo listu, nemuštu, bez makar par rečenica o tome šta je kog vraga dobro tu, neka i lično, možda bi me privukla nečija strast prema kakvom filmu, lepoti koju vide njene/njegove oči, možda bih ga gledao ponovo, eto sa možda čak i drugačijim pristupom, avaj ja svejedno imam samo svoje oči, dok oni tu bez veze navode filmove, bogtepita kog smisla redosleda i vodilja. Meni dakle to nije preporuka, tek neki tamo, tuđi, niz naslova. Approve

  • ar8c
    eXtreme member
    08.08.2023. 15:28
    Mad Max je klasik, ne znam ni sam tačno gde je granica između nisko i visokobudžetskih filmova i nekako ga tako ne doživljavam, ali svakako je daleko nadmašio očekivanja.

    Inače nisam ni ja prevelik ljubitelj raznih lista, ali u ovom slučaju apsolutno se slažem u vezi #1. The Man From Earth je za mene ne jedan od najboljih niskobudžetnih, već najboljih filmova uopšte, ikada. Bez dileme u Top 20 koje sam za svojih pola veka i malo više pogledao, a nagledao sam se filmova. Koncepcijski i u svakom mogućem smislu veoma jeftin i jednostavan, ali apsolutno genijalan i briljantan ako govorimo o priči i poruci između redova.

    Do sada sam verovao da je samo do mene, kada sam tako kliknuo u vezi tog ostvarenja, ali eto, ima još ljudi koji ga kotiraju jako visoko u svetu kinematografije. Jednom da i ja baš ne budem crna ovca

    Velika preporuke za forumaše, posebno one naklonjene fantastici, ali ne obavezno akcionoj, već intelektualnoj.ar8c2023-08-08 15:33:04
;

{{message}}

{{item.title}}