Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Slavni reditelj s užasnim filmom

novosti

08.09.2023.

Slavni reditelj s užasnim filmom

Verovatno nikad niste čuli za film koji na sajtu "Rottentomatoes" ima ocenu - 0! A, pri tom ga je još režirao čuveni reditelj!! I to - Roman Polanski!!!

E, pa upravo to je slučaj s njegovim najnovijim ostvarenjem The Palace. Koji, na IMDB ima tek malo podnošljiviju ocenu za starog majstora - 4,7.

Ovaj film jeste "crna komedija", a stvar je utolio čudnija što je koscenarista isto tako čuveni filmski stvaralac Jerzy Skolimowski (tu je još i Ewa Piaskowska), dok jednu od glavnih uloga tumači i John Cleese, a tu su i Mickey Rourke, Fanny Ardant...

Pa o čemu se tu radi? 

U pitanju je doček Nove 1999. godine u luksuznom švajcarskom hotelu u kom se isprepliću životi hotelskih radnika i raznih gostiju.

Psić Fanny Ardant se upravo uneredio na njene čaršave, a Hanseuli Kopf (Oliver Masucci), iznervirani menadžer, nije raspoložen da radi. On juri iz penthaus apartmana u kuhinju, pitajući se: "Jesu li svi u ovom hotelu poludeli?" John Cleese glumi Arthura Duncana Dallasa III, navodno 97-godišnjeg teksaškog plutokrata, na odmoru sa svojom 22-godišnjom nevestom. Mickey Rourke ulazi i izlazi iz akcije kao Mr Crush, crvenog lica i plave perike, a tu su i vremešna porna zvezdu po imenu Bongo, kao i plastični hirurg, dr Limu, koji je radio na licima najmanje polovine gostiju...

Film je premijeru imao na ovogodišnjem Venezia Film Festival, a neki od komentara eminentnih filmskih kritičara su:

"Nisam siguran da li sam ikada čuo da je divovsko gledalište ovako smrtonosno tiho za film koji se toliko naporno trudi da vas zabavi", Owen Gleiberman - "Variety"

"Zločin koji peče oči a koji je trenutno jedan od najneverovatnijih filmskih neuspeha godine, možda čak i decenije", Kevin Maher - "Times"

Možda će vam biti potrebno žestoko piće da prođete kroz celi novi film Romana Polanskog; možda ćete otkriti da vam treba nekoliko – šta god da otupljuje bol", Xan Brooks - "Guardian"

I tako...

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}