Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Gej-Fantasy protiv originalnog japanskog

novosti

31.01.2024.

Gej-Fantasy protiv originalnog japanskog

Prethodne nedelje najgledaniji film u Velikoj Britaniji bio je tamošnji fantasy All of Us Strangers, s zarađenih 1,48 miliona dolara u premijernoj nedelji prikazivanja.

Film je zasnovan na romanu "Strangers" objavljenom 1987. godine, a čiji je autor Taichu Yamada. Ovo je druga ekranizacija tog romana, nakon one japanske, s horor prizvukom - Ijin-tachi to no natsu iz 1988. godine.

Ovaj put, u All of Us Strangers mnogo veća pažnja posvećena je romantičnim, a na horor trenucima, s akcentom na homo-odnos (!?!) što je potpuno drugačije nego u japanskoj verziji

Usamljenog londonskog scenariste Adama "startuje" njegov pijani komšija Hari, koga on odbija. Posećuje svoju nenaseljenu kuću iz detinjstva i pronalazi svoje roditelje, iako su poginuli u saobraćajnoj nesreći kada je imao dvanaest godina, pre 30 godina. Vrativši se u svoj stan, on uzvraća Harryjev interes i imaju seks. Adam se ispoveda svojoj majci da je gej, koja ga prihvata, ali reaguje zabrinuto. Ponovo ima seks sa Harijem, a onda Hari opisuje svoja osećanja udaljenosti od svoje porodice. To je samo početak neobičnih događaja, u kojima će se smenjivati snovi i java...

Reditelj ovog ostvarenja, proglašenog za najbolji film nezavisne produkcije 2023. godine u Velikoj Britaniji, jeste Andrew Haigh (Lean on PeteLean on Pete, za "Oskar" nominovani 45 Years...)

Glavne uloge u filmu tumače ​Andrew ScottPaul MescalJamie Bell i Claire Foy.

  • Komentari (1)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    31.01.2024. 15:39
    Ma kakav gej fantasy, ovo je miljardita klišeizirana gej tređdi i to bazirana na horor romanu u kojem toga nema. Ne čudi me doduše da je ovo mejnstrim.
;

{{message}}

{{item.title}}