Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Meksički o kartelu pobednik Sundance

novosti

05.06.2024.

Meksički o kartelu pobednik Sundance

Meksički film Sujo do sada je dobio čak osam nagrada na različitim svetskim filmskim festivalima, uključujući i onu Veliku koju mu je dodelio žiri ovogodišnjeg Sundance festivala.

Sujo postaje siroče kada njegovog oca ubicu ubije njegov vlastiti kartel. Iako ima samo četiri godine, dečak se smatra odgovornim, a kartel naređuje njegovu smrt kako bi osigurao da u budućnosti neće biti odmazde o kojoj treba brinuti. Ali mladog Sujoa štiti tetka, pa je odrastao na izolovanom selu. Bauk kartela, međutim, nikada nije daleko: Sujo postaje tinejdžer i dolazi u iskušenje da se pridruži lokalnom kartelu, a čak i kada se preseli u grad, svet nasilnog kriminala nikad nije daleko. Hoće li se vratiti životu za koji je njegov otac živeo i umro?

Rediteljke i scenaristkinje ovog ostvarenja jesu Astrid Rondero (11 nagrada za svoj prethodni film -Los días más oscuros de nosotras) i Fernanda Valadez (čak 45 nagrada za svoj prethodni film -Sin señas particulares).

  • Komentari (3)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    06.06.2024. 16:00
    Pa šta da rade, siroti, bolje da se voledu nego da se ubiVaju, si vid'o kakvi su im izbori, gore ladno nego i ovde, pobiše 34 kandidata, čak i nije vic, bukvalno. Još tu i ne piše ko'ko članova porodica je kidnapovano, to umesto glasova, mesecima posle izbora broje leševe, jezivo. Još su se to kao smirili:

    "Past elections have also been marked by extreme violence. The country logged 145 politically motivated murders of individuals directly linked to the electoral process during the 2018 presidential election and 88 during the 2021 gubernatorial elections, according to data compiled by the Mexican think tank Laboratorio Electoral."


    Telenovele su onda blago, sa obzirom na to čega sve ima u MeHiku. 
  • JoxerTM
    eXtreme member
    06.06.2024. 15:48
    Iz meksika valjaju samo njihove blesave sapunice. Jer gore su od turskih! LOL
  • puppet_master
    eXtreme member
    06.06.2024. 13:06
    Volim filmove sa Sundance-a, gledaće se, mada svi ti oko kartela kanda liče jedni na druge, no neka ih. Nadam se da će mali Suljo da se izvuče iz kandži kartela.Approve
;

{{message}}

{{item.title}}