Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Poslednji fantasy Catherine Deneuve otvorio Busan

novosti

06.10.2024.

Poslednji fantasy Catherine Deneuve otvorio Busan

Poslednji film čuvene glumice Catherine Deneuve, svojevrsna fantasy drama, prikazan je na otvaranju ovogodišnjeg Busan Film Festival (02.10 - 11.10.).

Claire (Catherine Deneuve), svetski poznata pevačica šansone, pada u tugu nakon što je izgubila svog voljenog psa kućnog ljubimca. Verujući da će ostati verna svojoj profesiji u teškim vremenima, putuje u Tokio na koncert. Tamo čeka Yuzo (Sakai Masaaki), koji je nikada nije lično upoznao, ali je njen vatreni obožavatelj celi život. Nekada je bio član popularnog benda, ali sada živi usamljenim životom s neizlečivom bolešću nakon razvoda. Nekoliko dana pre dugo očekivanog koncerta, umire dok je kod kuće slušao Clairein vinil. Njegov sin (Takenouchi Yutaka) posećuje Yuzovu kuću na sahrani i da sredi njegove stvari, a zatim prisustvuje Claireinom koncertu umesto svog oca. Koncert je uspešno završen uz mnogo pohvala. Međutim, Claire takođe iznenada umire. Suprotno svom uverenju da ništa nije postojalo nakon smrti, ona se nalazi na ovom svetu kao duša, što je jako zbunjuje. Srećom, ubrzo se susreće s Yuzovom dušom, i uprkos jezičkoj barijeri, oni se prirodno razumeju i teše. Claire traži odgovore koje možda niko drugi nema, a Yuzo se nudi da joj bude vodič.

Reditelj ovog ostvarenja jeste nagrađivani singapurski stvaralac Eric Khoo (Qing qian la mian chaIn the Room7 Letters, manga Tatsumi, My Magic...)

  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}