Aam fa

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,3
Aam fa

Naslov:

Aam fa

Godina:

1998

Žanr:

kriminalistički, misterija, akcija, triler

Trajanje:

84 min

Režija:

Johnnie To
, Tat-Chi Yau

Scenario:

Kam-Yuen Szeto
, Nai-Hoi Yau


Glavne uloge:


Bun Yuen
  >  Sam's Cop Buddy (as Yuen Bun)
Mark Cheng
  >  Mark - Guest star
Ching Siu-Lung
  >  (as Ching Siu Lung)
Sau-Kei Lee
  >  Kei-Suk (as Lee Suk Kei)
Suet Lam
  >  Cafe Owner's Assistant (as Lam Suet)
Ching Wan Lau
  >  Tony (as Lau Ching Wan)
Tony Leung Chiu-wai
  >  Sam (as Tony Leung)
Fong Lung
  >  Mr. Lung (as Lung Fong)
Maggie Siu
  >  Maggie (as Maggie Shiu)
Tian-Lin Wang
  >  (Guest star) (as Wong Tin Lam)
Kwok-Chiu Wu
  >  (as Wu Kwok Chiu)
Vijay Vikram Singh
  >  (as Ha Chak Shun)
Kong Fong
  >  Informer - Guest star (as Sunny Fang)
Hoi-Pang Lo
  >  (as Lo Hoi Pang)

Opis:


A corrupt cop named Sam handles negotiations between two Triad leaders who plan to join forces. However, he meets a suspicious bald man named Tony, who keeps following him around and disrupting his personal business.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Mong bat liu

    Mong bat liu (2003)

    drama

    Sui Wai lost her fiance Ah Man in a car accident. With the obligations of life sitting heavy on her shoulders, she lives on only to find herself confiding in her beloved through a phone call. Dai...
  • Wang jiao hei ye

    Wang jiao hei ye (2004)

    drama, kriminalistički

    Hong Kong nihilism. December 22, a street quarrel leads to the death of a gang leader's son. Next day, he seeks revenge on his brother, a rival boss. He calls on Liu, a fixer, to import a hit man...
  • Mou mei san taam

    Mou mei san taam (1995)

    drama, kriminalistički, akcija

    Struggling in a loveless marriage, a hard-drinking, workaholic cop finds a chance at redemption after a fateful incident leaves him wounded.
  • Lung hei bik yan

    Lung hei bik yan (1984)

    komedija, horor

    Angie (Sally Yeh), a college student from Canada, returns to her native Hong Kong to work on a Master's thesis focusing on the superstition. Her topic will get much-needed attention as the spacious...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    25.07.2021. 13:51
    Još jedan od vrlo dobrih filmova iz produkcije hongkongškog majstora Johnnie To-a, koji je,iako nije potpisan, zapravo i završio režiju ovog filma usled problema koji su nastali u neslaganju sa prvobitnim režiserom Tat Chi Yau-om.

    Elem, rezultat tih nesuglasica je dinamični, sjajno odglumljeni hongkongški neo noir. Trijade na ulicama Maka-a divljaju, podzemlje je podeljeno na dve frakcije,jednu vodi gosn K. a drugu gosn Lung, oni već mesecima vode bespoštedni i krvavi rat kome se ne vidi kraj. Stvari se naglo menjaju kada se posle višegodišnjeg odsustva u Makao vraća veliki boss, gosn Hung, od čije moći i uticaja svi strepe i niko ne zna iz kojeg se razloga uopšte vratio.

    No, kroz ovu priču nas ne vode ti moćni ljudi iz senki, već dva hladnokrvna okorela ulična ratnika. Sem (atipična rola za Tony Leung-a) je korumpirani brutalni pub, usko sarađuje sa trijadom ,izuzetno je svirep na ulici, (iznuđuje lažna svedočenja, čupa nokte za priznanja) i deluje kao suvereni gospodar te ulične igre, uvek iznad svih situacija. Sve to se menja kada u grad dolazi Tony (sjajni Lau Ching Wan, čest izbor Johnnie Toa za svoje filmove), podjednako hladani 'namazani' igrač koji odmah po dolasku počinje da plete mrežu u koju će se trijade,kao i Sem, prilično umrsiti. Svi, hteli ili ne hteli, učestvuju u toj igri podzemlja, u kojoj čak ni ulozi nisu dovoljno jasni, jedino je izvesno da će igra biti nemilosrdna.

    Sjajna priča, odlični glumci i fini obrti čine ovaj film prilično iznadprosečnim. Ambijent je takođe odličan, svakako preporuka i za ljubitelje noir filmova, ovo je ne tako česta prilika da se Tony Leung vidi u ulozi mutnog i svirepog negativca.
  • Nameless One
    Senior translator
    12.06.2011. 23:45
    Prevod postavljen. Film pogledan. Šta da kažem, a da ne ispadne previše subjektivno (s obzirom na moj afinitet prema azijskoj, posebno hongkongškoj produkciji Big smile)? Solidan triler u kojem Tony Leung i Ching Wan briljiraju. Ne znam koji je bolji (možda ipak Tony Leung za trunku). Preporuka za ljubitelje dobrog filma koji se žele odmoriti od sve dosadnije holivudske kinematografije Dead
  • Nameless One
    Senior translator
    05.06.2011. 16:36

    IMDB
    WIKIPEDIA
    TITL
    [TUBE]VLyuuA9EqUU[/TUBE]


    ŽANR: krimi/triler
    REŽIJA: Patrick Yau
    SCENARIJ:
    Yau Nai-Hoi & Szeto Kam-Yuen

    ULOGE:
    Tony Leung..................... Sam
    Ching Wan Lau................ Tony
    Maggie Siu...................... Maggie
    Fong Lung....................... Mr. Lung

    Macaom vladaju dvije bande Trijada, a za jednu od njih radi Sam, korumpirani policajac. Dvije zaraćene bande se žele pomiriti nakon dugogodišnjeg rata, ali njihove pregovore remeti povratak legendarnog šefa, gospodina Hunga. U međuvremenu, ulicama grada počinju kružiti glasine da je šef jedne od Trijada, brat K, raspisao nagradu o 5 miliona dolara za glavu rivala, Lunga. Sam, koji radi za brata K, dobija zadatak da spriječi bilo kakav napad na Lunga. Međutim, u gradu se pojavljuje misteriozni ćelavi stranac sa torbom preko ramena, Tony, koji ima samo jedan zadatak.

    KarolinaV2016-07-01 02:21:46

{{message}}

{{item.title}}