Ah-ga-ssiPogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni, triler (2016)

Ah-ga-ssi

Ocjena korisnika
Odlično!
8,1
Ah-ga-ssi

Naslov:

Sluškinja

Godina:

2016

Žanr:

drama, ljubavni, triler

Trajanje:

145 min

Režija:

Park Chan-wook

Scenario:

Park Chan-wook
, Sarah Waters
, Chung Seo-kyung


Glavne uloge:


Moon So-ri
  >  Aunt of Lady Hideko
Yong-nyeo Lee
  >  Bok-soon
Rina Takagi
  >  Hideko's Mother
Kim Min-hee
  >  Lady Hideko
Ri-woo Kim
  >  Kouzuki Porter
Kim Hae-sook
  >  Miss Sasaki
Ha Jung-woo
  >  Count Fujiwara
Cho Jin-woong
  >  Uncle Kouzuki
Eun-yeong Kim
  >  Maid 4
Geun-hee Won
  >  Butler
Kim Tae-ri
  >  Sook-Hee
Lee Dong-hwi
  >  Goo-gai
Si-eun Kim
  >  Maid 2
Jong-Dae Kim
  >  Mansion Driver
Min-chae Yoo
  >  Ggeut-dan
Kyu-jung Lee
  >  Maid 1
Si-yeon Ha
  >  Maid 3

Opis:


U Koreji za vrijeme japanske okupacije varalica koji se predstavlja kao grof Fujiwara planira zavesti bogatu nasljednicu, Japanku Hideko, oženiti se njome, a potom je smjestiti u ludnicu kako bi se dočepao njezinog nasljedstva. On nagovori kradljivicu Sook-hee da se zaposli kao sluškinja kod Hideko i pokuša je nagovoriti da se uda za njega...
1930-e, Južna Koreja je pod japanskom okupacijom. Na velebnom imanju japanska nasljednica živi s dominatnim ujakom. Nakon što zaposle novu sluškinju uplest će se u nevjerojatan splet događaja. Naime sluškinja zapravo ima plan. Sa svojim partnerom je odlučila da on zavede nasljednicu, da je opljačkaju i stave u mentalnu instituciju. No kada se zaljube nasljednica i sluškinja svi planovi krenu krivo.
Film je inspiriran romanom "Varalice", velške spisateljice Sarah Waters, ali radnja filma prebačena je iz viktorijanske Engleske u Koreju u vrijeme japanske okupacije.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (5)
  • Stoker

    Stoker (2013)

    drama, triler

    Kada India Stoker izgubi voljenog oca i najboljeg prijatelja Richarda u tragičnoj automobilskoj nesreći na svoj osamnaesti rođendan, njezin tih život na osamljenu obiteljskom imanju naglo se...
  • Toni Erdmann

    Toni Erdmann (2016)

    drama, komedija

    Winfried ne vidi često zaposlenu kćerku Ines. Iznenada, nakon što mu je uginuo pas, taj profesor glazbenog odlučuje iznenaditi je posjetom. Neobičan potez jer je Ines ozbiljna žena od karijere koja...
  • Bacalaureat

    Bacalaureat (2016)

    drama

    Priča o liječniku iz rumunjskog grada Cluja čija kćerka je odlikašica i treba joj još samo dobro napisana maturalna radnja kako bi dobila stipendiju za studij u Londonu. Međutim, nekoliko dana prije...
  • Beoning

    Beoning (2018)

    drama, misterija

    Jongsu je dvadeset i nešto godišnji dostavljač koji na poslu susreće Haemi, djevojku koju je poznavao u djetinjstvu, ali o kojoj godinama nije razmišljao. Podsjetivši ga da se prema njezinom fizičkom...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    18.07.2022. 19:19
    Praktično  Fingersmith (2005) je adaptacija knjige Sarah-e Waters, mada knjiga je ipak knjiga ali suštinu su preneli, i ok mi je ekranizacija , drama pa triler, erotskog dela nema, ajde ta neka ... zna se i zašto, npr. ko je gledao Tipping the Velvet (2002) ili upoznat sa privatnim životom književnice.

    Korejski Handmaiden je inspirisan datim književnim delom , prvi deo je jako sličan kao Fingersmith, drugi i treći deo se razlikuju. On je po mom mišljenju erotski psihološki triler, nije mi `bolestan` i za svakog mi je da obavezno pogleda, a Joxer je dobro rekao ima drame, ima i specificne ljubavi, ali uopšteno je erotski triler, ne može da stoji drama i ljubavni. I da opis jedna recenica, i drugi deo nije dobar, mozda ako hocete ukratko za prvi deo na MyDramaList, tj. kako zelite.

    Ako treba da poredim svideo mi se više korejski, da ne navodim bili bi spoiler-i, kinematografski je bolje odrađen, i presen je lepo taj erotski deo, neki delovi priče kreativnije odrađeni, u suštini odlično. Obrti  i u jednom i drugom su mi na svoj način dobri, u jednom je klasičan za trilere, a u drugom dramski (podseti me malo i na Čarlsa Dikensa), stvar ukusa.

    Na kraju više mi se svideo korejski,i bolji mi je, ali i Fingersmith mi je dobar, ali kad bi nekome preporučio, Handmaiden naravno.
    AlexDeLarge2022-07-18 19:43:06
  • JoxerTM
    eXtreme member
    26.08.2020. 20:15
    Bolestan? Je, bolesno je dobar.
    Nije za svakoga, slažem se, nijedan masterpis nije.

    Kako sam linkao temu danas zbog vijesti o završnom filmu jednog festivala, mislio sam da ovdje ima bezbroj postova. Kad ono, skoro nijedan.

    O ovom filmu ću napisati samo da je erotski triler i ništa više. Opis u prvom postu je zapravo promašen, ali bolje da je tako.
    Evo ajde još nešto, nije nikakav one hit wonder nego je režiran od lika kojemu je nadimak  Mr. Vengeance. Probajte pogoditi zašto.

    Južnokorejci se izgleda nadmeću ko će snimiti bolji triler u zadnjih 20 godina. A ovaj tu spada među najbolje ikad, i to na svjetskoj sceni.

    Nije za djecu. Njima jednu zvučnu šamarčinu da zapamte da ovo smiju pogledati samo kad budu stariji i marš na spavanje.
    Ostali, navalite. Lektira. Ekstended verziju!
    Rekoh erotski, znači nema ajmo gledati s roditeljima te užom i širom rodbinom. Pričekajte da odu.

    Bonus doživljaj imat će poznavatelji japanske hentai literature, no to predznanje nije nužno za uživanje u filmu.

    EDIT:
    Ma vidi. Kaže gore ovako:
    [quote] Žanr: drama, ljubavni[/quote]
    E ljudi ljudi... Pa jeste li pogledali film prije nego ste to napisali? Ili to napišete svugdje jer svaki je film drama, a u 99% ima ponešto romantike?
    Daleko je ovo od Tom Hanks Meg Ryan zašećerenih budalaština. Je, ima i drame i romantike, ali ima i humora, pa nikome na pamet ne pada reći da je gornji film komedija.
    Molim nek neko stavi triler. Prevaranti (Con Artists) nije općeprihvaćen kao žanr pa to nemojte.
    JoxerTM2020-08-26 20:40:37
  • Black Panther
    eXtreme member
    05.08.2018. 01:09
    Необичан и помало болестан филм.  Embarrassed
    Није баш за свакога. Big smile

{{message}}

{{item.title}}