ArábiaPogledaj trailer!

Film

drama (2017)

Arábia

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,4
Arábia

Godina:

2017

Žanr:

drama

Trajanje:

97 min

Režija:

João Dumans
, Affonso Uchoa

Scenario:

João Dumans
, Affonso Uchoa


Glavne uloge:


Renan Rovida
  >  Renan
Aristides de Sousa
  >  Cristiano
Murilo Caliari
  >  Andre
Renata Cabral
  >  Ana

Opis:


Na početku filma Arabia (Arábia, r. Affonso Uchoa, João Dumans) upoznajemo mladoga Andrea koji odrasta u blizini aluminijske tvornice u industrijskome gradu Ouro Preto. Nakon nesreće u tvornici, poslan je u kuću poginuloga radnika Christiana. Pokraj čiste odjeće preminuloga pronalazi dnevnik koji opisuje posljednjih dvadeset godina života ovoga velikoga radnika. Tako se rađa priča filma Arabia: Christianova lutanja, avanture, ljubavi i očajavanja.

Rijetko kad je život radnika na marginama društva bio opisan tako smireno, dirljivo i angažirano. Ispričan gotovo u potpunosti kroz naraciju pripovjedača, film nas uvlači u Christianove priče, priče usamljenika i trgača za srećom koje Christiano sreće na svome putu. Život im je dao tek nekoliko prilika, ali uvijek možete krenuti dalje, započeti negdje druge i izabrati podignuti glas na nepravdu ili je prešutjeti. Životi siromaštvom pogođenih, potlačenih, velikih radnika koji su toliko pridonijeli brazilskom ekonomskom boomu i prije su bili portretirani u suvremenom filmu, ali jako rijetko sa svježinom, inovativnosti i poštovanjem kakvoga vidimo u ovome filmu.

U svome prvom suradničkom projektu Uchoa i Dumans uspjeli su iznimno dobro u kombiniranju epskoga, neorealističkoga biografskoga stila s kristalno jasnim formalizmom. U njihovim rukama, nepregledno zaleđe države Minas Gerais oživotvoreno je kao crveno-zelena verzija američkoga zapada (s pokojim industrijskim kompleksom), kojega prati i prigodna country-folk muzika. [mmcentar]

Obradio/la:

bojan969
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Gabriel e a Montanha

    Gabriel e a Montanha (2017)

    drama

    Before entering a prestigious American university, Gabriel Buchmann decided to travel the world for one year, his backpack full of dreams. After ten months on the road, he arrived in Kenya determined...
  • Pendular

    Pendular (2017)

    drama, ljubavni

    Priča o ljubavnoj vezi između vajara i plesačice.
  • Milla

    Milla (2017)

    drama

    A young woman struggles to overcome lost love, unplanned motherhood and ghostly apparitions.
  • O Animal Cordial

    O Animal Cordial (2017)

    triler, horor

    Nasilno preživljavanje usredotočeno na vlasnika restorana koji se, uz pomoć svog osoblja, suprotstavi napadaču i tako pretvori svoje goste u taoce.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}