Ban-ga-woon sal-in-ja

Film

komedija, triler (2010)

Ban-ga-woon sal-in-ja

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,8
Ban-ga-woon sal-in-ja

Naslov:

Ban-ga-woon sal-in-ja

Godina:

2010

Žanr:

komedija, triler

Trajanje:

106 min

Režija:

Dong-wook Kim


Glavne uloge:


Song Wok-suk
  >  Jeong-Min's mother
Ji-ru Sung
  >  Taxi Driver
Oh-seong Yu
  >  Kim Yeong-Seok
Kim Dong-wook
  >  Choi Jeong-Min
Shim Eun-kyung
  >  Kim Ha-rin
Seong-sik Han
  >  Distribution officer

Opis:


An unemployed man and a less than exemplary detective clash while trying to catch a serial killer.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Bang-hwang-ha-neun kal-nal

    Bang-hwang-ha-neun kal-nal (2014)

    drama, misterija, triler

    Sang-Hyun, who lost his wife, lives with his daughter Soo-Jin. One day, Soo-Jin is raped and murdered. Frustrated by the lack of progress in his daughter's case, Sang-Hyun gets a mysterious hint by...
  • Opiseu

    Opiseu (2015)

    triler

    Kim Byong-gook rqadi kao jedan od šefova u velikoj firmi. On veruje da je porodičan čovek, ali ga kolege ne vole baš mnogo. Jednog dana Byong-gook pobije celu porodicu i nestane. Detektive Jong-hoon...
  • Seuri seommeo nait

    Seuri seommeo nait (2015)

    komedija

    Three friends who have attempted to pass the bar exams for the past eight years, find themselves up against the most challenging situation they have ever encountered.
  • Bae-sim-won

    Bae-sim-won (2019)

    drama

    Priča o pravdi i o tome kako se porotnici bore da se izbore za nju u slučaju koji krase mnogi potpuno neočekivani raspleti...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    18.02.2022. 19:39
    Prica pocinje oko serijskog ubice.  Na njegovom hvatanju radi detektiv Choi i njegova operativna grupa  ( detektiv koji je nezadovoljan svojim trenutnim poslom, i koji se cesto raspravlja sa sefom, tu ima komicnih scena i dijaloga, i koji se sprema za drzavnu sluzbu).

    Istovremeno ispred policijske uprave protestvuju gradjani ( medju kojima je i majka detektiva) zbog nesposobnosti policije ( ko o cemu Korejci o...) u hvatanju serijskog ubice, nesigurnosti i pada cena stanova.

    Takodje detektiv se na pocetku filma susrece na autobuskom stajalistu sa pronicljivim Kim Young-seok, koji ne bira nacine da dodje do novca (videcete i zasto), a prikaz toga pocinje od novinske pretplate i snimka detektiva vezanog za njihov susret, i tu na neki nacin pocinje i njihovo rivalstvo . Rasplet pocinje kada policija objavi da nudi veliku novacnu nagradu koja moze dovesti do hvatanja ubice i tu se vec kuje zanimljiv plan ( zanimljivo i kod nas je mislim osamdesetih godina policija koristila slican pristup, gledao sam jedan dokumentarac), Prica prati i njegovu cerku Ha-rin i njeno novo drustvo.

     E sad ima dosta korejskih filmova koji obradjuju date stvari, mada drugacija realizacija. Triler ok jeste ima elemente, isprepletan sa komedijom ali prvenstveno kao satira , ali kroz ceo film  provlaci se i dramski deo. Taj dramski deo, i prica oko odnosa oca i cerke, kao i cerkinog drustva ( osim jednog dela) nekako mi nije lepo uskladjen u narativ koji osculuje i to mi se ne svidja kod filma. I sam kraj filma je klise, mislim da su mogli bolje da odrade posebno jer su imali prostora,  ali pretpostavljam da su isli na siguricu zbog gledalaca.

    Ukupan utisak je da je ideja dobra ali da je moglo bolje, mozda su nas Korejci ususkali sa dosta dobrih filmova. Humora ima dovoljno i  sigurno ce se svideti clanovima koji nisu gledali puno korejskih ( japanskih, kineskih) filmova. 

    AlexDeLarge2022-02-18 21:00:30

{{message}}

{{item.title}}