Banksy Does New YorkPogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2014)

Banksy Does New York

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,3
Banksy Does New York

Naslov:

Banksy u New Yorku

Godina:

2014

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

79 min

Režija:

Chris Moukarbel


Glavne uloge:


Hrag Vartanian
  >  Herself, reporter with the New York Daily News
Carol Diehl
  >  Himself, member for the 39th District of the New York City Council

Opis:


1. listopada 2013. britanski ulični umjetnik Banksy započeo je svoj jednomjesečni boravak u New Yorku. Objavljujući po jedan jedinstveni eksponat na dan na nenajavljenoj lokaciji, potaknuo je potragu za svojim radovima.
1. listopada 2013. popularni i kontroverzni britanski ulični umjetnik Banksy objavio je da će provesti mjesec dana u pet okruga New Yorka, izlažući po jednu novu instalaciju, grafit ili performersko umjetničko djelo na dan. Banksy je objavljivao fotografije završenih djela, ali ne bi rekao gdje su locirana, što je značilo da su ih njegovi obožavatelji morali tražiti po gradu – nadajući se da ih nitko neće odstraniti ili prebojiti prije nego što ih nađu. Tijekom jednog mjeseca Banksy je potaknuo kontroverziju političkim sadržajem nekih radova i izazvao uobičajenu halabuku oko toga je li ulična umjetnost drukčija od svakodnevnog vandalizma. Ali Banksy je naveo Njujorčane da gotovo svakodnevno govore o umjetnosti i društvenim pitanjima te su zbog njega ljudi više obraćali pozornost na svoju okolinu, tragajući za njegovim skrivenim djelima.
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Obey Giant

    Obey Giant (2017)

    dokumentarni

    The life and career of street artist, illustrator, graphic designer, activist, and founder of OBEY Clothing, Shepard Fairey.
  • Exit Through the Gift Shop

    Exit Through the Gift Shop (2010)

    istorijski, kriminalistički, komedija, dokumentarni

    The story of how an eccentric French shop-keeper and amateur film-maker attempted to locate and befriend Banksy, only to have the artist turn the camera back on its owner. The film contains footage...
  • Questioning Darwin

    Questioning Darwin (2014)

    dokumentarni

    Doslovna i kreacionistička interpretacija Biblije ogranak je kršćanstva koji bilježi najbrži porast u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta. 46 posto Amerikanaca vjeruje da je opis stvaranja svijeta...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}