Battle of the SexesPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, komedija, sportski (2017)

Battle of the Sexes

Ocjena korisnika
-
6,8
Battle of the Sexes

Godina:

2017

Žanr:

biografski, drama, komedija, sportski

Trajanje:

121 min

Režija:

Jonathan Dayton
, Valerie Faris

Scenario:

Simon Beaufoy


Glavne uloge:


Elisabeth Shue
  >  Priscilla Riggs
Bill Pullman
  >  Jack Kramer
Alan Cumming
  >  Cuthbert 'Ted' Tinling
Fred Armisen
  >  Rheo Blair
Steve Carell
  >  Bobby Riggs
Martha MacIsaac
  >  Jane 'Peaches' Bartkowicz
Eric Christian Olsen
  >  Lornie Kuhle
Sarah Silverman
  >  Gladys Heldman
Emma Stone
  >  Billie Jean King
Andrea Riseborough
  >  Marilyn Barnett
Natalie Morales
  >  Rosie Casals
Mickey Sumner
  >  Valerie Ziegenfuss
Jessica McNamee
  >  Margaret Court
Lauren Kline
  >  Nancy Richey
Fidan Manashirova
  >  Judy Tegart Dalton

Opis:


U vreme buđenja seksualne revolucije i ženskog pokreta, održava se teniski meč za svetsku šampionku 1973. godine.

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Tulip Fever

    Tulip Fever (2017)

    drama, ljubavni

    Mlada Sophia udala se za bogatog trgovca Cornelisa Sandvoorta. U Amsterdamu je u 17. stoljeću bilo uobičajeno da imućni građani daju izraditi obiteljski portret, pa tako Cornelius i Sophia poziraju...
  • Borg McEnroe

    Borg McEnroe (2017)

    biografski, drama, sportski

    Film prati razvoj karijera dviju teniskih legendi, Björna Borga i Johna McEnroea, a fokusira se na rivalstvo koje je vrhunac doseglo za vijeme slavnog finala Wimbledona 1980. godine. Bilo je to...
  • Only the Brave

    Only the Brave (2017)

    biografski, drama

    Temeljeno na istinitoj priči jedne jedinice lokalnih vatrogasaca koji su postali jedan od najvažnijih elitnih vatrogasnih timova u zemlji. Kao što većina nas bježi od opasnosti, oni idu prema njoj -...
  • Brad's Status

    Brad's Status (2017)

    drama, komedija, muzika

    Otac vodi sina da razgledaju koledže na Istočnoj obali. Tu sreće "starog prijatelja", koji čini da se upita da li je napravio pravi izbor u životu.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Rakan
    eXtreme member
    25.02.2018. 16:19
    Tenis je dosadan sport (za gledanje) i u nepovrat izgubljeno vreme, a gledanje filma o tenisu je za nijansu podnošljivije.
    Ema Stoun i Stiv Karel su sjajni i jedini razlog zašto bi se dragocenih dva sata provelo uz ekran. Sve ostalo, od tenisa, preko pedersko, lezbejskih veza i prava, do jurenja unutrašnjih demona u glavnim junacima, toliko je mlako, da se zapitam, da li je baš morao biti snimljen po svaku cenu. Ovaj događaj je već opisan u filmu od pre 15-tak godina, sa Holi Hanter, ali očigledno za novu generaciju kojoj je ovaj događaj iz istorije tenisa (toliko nebitan) postao nepoznanica, morala je i ova verzija da se uradi.

    Dvoje gore pomenutih glumaca su veoma harizmatični da bi mogli da glume i sardine iz konzerve, pa bi bili fantastični. Stiv je veteran, a Ema koja je i oskarovka, pogotovo me dojmi jer je izbegla da bude generacijska slatkica (poput Meg Rajan i Džulije Roberts) i zajedno sa drugom oskarovkom (Dženifer Lorens) kopa dublji rov na nemilosrdnom frontu Holivuda.

    Ocena 7 od 10
  • Platan
    Banned user
    29.12.2017. 02:51
    Kada sam pročitao imena Billie Jean King i Margaret Court, pomislio sam evo dobrog filma o tenisu. Ali kada sam pročitao ime Bobby Riggs, znao sam da od tenisa nema ništa. Ovo je film o jednom veoma važnom segmentu života jedne od najvećih teniserki Billie Jean King, osvajačice 12 GS titula, osnivačice WTA i LGBT aktivistkinje.

    Neverovatno je koliko Emma Stone i Steve Carell liče na Bili i Bobija. Naravno film govori o njihovom velikom meču i rodnoj ravnopravnosti.
    Ema koju inače obožavam, mi nije baš toliko uverljiva u ovom filmu, dok je Stiv odličan.

    Dobar je film. Malo je sapunjasto napravljen, što mi se nije dopalo. Volio bih da je malo tvrđi. Ali, meč koji je centralni događaj filma je i bio jedan veliki šou. Imam utisak kao da su se rediteljaski par Jonathan Dayton i Valerie Faris malo svađuckali dok su radili ovaj film. Opet, pitanje je da li ovo dvoje znaju ili žele li napraviti drugačiji film. Gledajući njihove ranije radove, drže liniju.

    Sve u svemu, preporuka za praznične dane i opuštanje. 7/10.

{{message}}

{{item.title}}