Boîte noirePogledaj trailer!

Film

drama, misterija, triler (2021)

Boîte noire

Ocjena korisnika
Odlično!
7,2
Boîte noire

Naslov:

Crna kutija

Godina:

2021

Žanr:

drama, misterija, triler

Trajanje:

129 min

Režija:

Yann Gozlan

Scenario:

Nicolas Bouvet-Levrard
, Yann Gozlan
, Simon Moutaïrou
, Jérémie Guez


Glavne uloge:


Anne Azoulay
  >  Caroline Delmas
André Dussollier
  >  Philippe Rénier
Grégori Derangère
  >  Alain Roussin
André Marcon
  >  Philippe Dorval
Philippe Maymat
  >  Commandant de bord Atrian
Olivier Rabourdin
  >  Victor Pollock
Aurélien Recoing
  >  Claude Varins
Niki Zischka
  >  Passagère business
Pierre Niney
  >  Mathieu Vasseur
Sébastien Pouderoux
  >  Xavier Renaud
Lou de Laâge
  >  Noémie Vasseur
Guillaume Marquet
  >  Balsan
Claire Viville
  >  Hôtesse appel Mathieu
Mehdi Djaadi
  >  Samir Jellab
Boris Ravaine
  >  Co-pilote Atrian
Lorène Devienne
  >  Hôtesse cockpit
Marie Dompnier
  >  Pauline
Octave Bossuet
  >  Théo

Opis:


Mathieu je talentirani mladi analitičar crne kutije u misiji da riješi razlog smrtonosnog pada potpuno novog zrakoplova. Ipak, kad vlasti zatvore slučaj, Mathieu se ne može oteti dojmu da s dokazima nešto nije u redu. Dok ponovno preslušava snimku, počinje otkrivati neke ozbiljno uznemirujuće detalje. Može li se snimka modificirati? Idući protiv zapovijedi svog šefa, Mathieu započinje vlastitu istragu - opsesivnu i opasnu potragu za istinom koja će brzo ugroziti mnogo više od njegove karijere.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (18)
  • Le sommet des dieux

    Le sommet des dieux (2021)

    drama, animirani, avantura

    Opsjednutost istinom o prvoj ekspediciji na Mt. Everest odvede jednog fotoreportera u potragu za nestalim uglednim alpinistom.
  • Un homme idéal

    Un homme idéal (2015)

    drama, triler

    Pisac koji je nailazio na brojne prepreke nekako nađe prečac do slave, no ucjenjivač mu zaprijeti da će mu uništiti njegov savršen život.
  • Totems

    Totems (2021)

    drama, triler

    U jeku Hladnog rata 1965. godine, Francis Mareuil, francuski naučnik, sprema se da postane špijun. Tokom svog rada za francuske bezbednosne službe i CIA, upoznaje Ljudmilu Golubevu, pijanistkinju...
  • Black Box

    Black Box (2020)

    misterija, naučna fantastika, triler, horor

    Mathieu je talentirani mladi analitičar crne kutije u misiji da riješi razlog smrtonosnog pada potpuno novog zrakoplova. Ipak, kad vlasti zatvore slučaj, Mathieu se ne može oteti dojmu da s dokazima...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • IgaBiva
    eXtreme member
    25.06.2022. 09:17
    U principu dobar film. Tu i tamo su možda mogle neke scene smislenije da se objasne, ali generalno napet triler koji drži pažnju sve vreme trajanja. Podseća tematikom na Palmin "Blow Out" pa je utoliko zanimljivije porediti ih...
  • 15.05.2022. 02:21
    Najzad gledljiv triler. Preporuka i od mene.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    11.05.2022. 21:33
    Odgledah, pa ovako dosta je teško pisati bez spoiler-a. U suštini baš imam podeljene utiske, da ne kažem turbulentne, čas mi se nešto svidi i zanimljive deonice, čas mi je nabacano i bespotrebno, a onda nešto fali i lako se pređe preko toga (ako se su neke scene ozbiljne i imaju utemeljenje, onda po mom misljenju trebaju biti i druge , mozda ne istog bar smanjenog intenziteta), neka ponavljanja, pa nešto novo, pa kliše, pa onda bas kako treba, itd.

    Isprepletani su žanrovi,  triler i drama.  Sa dramom mi je ok i sam kraj na šta upozoravaju, kao i gluma glavnog glumca, mada i ostali su odradili dobar posao, svidja mi se zvuk, i ostali kinematografski elementi su dobri, što se trilera tiče pa nije mi lepo ukomponovan, i on mi osciluje, dinamika mi je ok, mozda posledica scenarija gde mislim da su neki delovi `konfekcijski`.

    Kao da sam gledao npr. kombinaciju npr. epizode serijala Mayday,  filma Blow Out (1981), uvodna špica X-Files-a gde se ponavljaju dve rečenice, skorašnje glasine oko jednog leta kineskog Boeing -a 737-800, bilo je i ranije sličnih priča, samo sto je BEA u pitanju, drugi model aviona, itd.

    Verovatno će se većini svideti, iako na mene nije ostavio neki poseban utisak ( uopsteno trileri/drame sto sam pogledao do sada, da ne poredim u vidu, kakve sve trilere i drame snimaju , dati je...)  osim upozorenje autora u drugoj polovini i na kraju filma.

    Što se prevoda tiče i stručnih termina, nisam se udubljivao ali mislim da je sve korektno, ima samo jedna sporna stvar za jedan deo motora kako on može... ali to nije stvar prevoda. Ko je gledao skorije serijal Mayday, ili može lako naći na YT kratke klipove , većina stvari će im biti poznata, osim što je ovde na francuskom pa je teško pratiti, da je npr.  engleski i npr.  AAIB (SAIA) ili NTSB lakse bi se pratilo.

    AlexDeLarge2022-05-15 10:41:44

{{message}}

{{item.title}}