Boys Don't CryPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, kriminalistički, ljubavni (1999)

Boys Don't Cry

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,688%
Boys Don't Cry

Godina:

1999

Žanr:

biografski, drama, kriminalistički, ljubavni

Trajanje:

118 min

Režija:

Kimberly Peirce

Scenario:

Kimberly Peirce
, Andy Bienen


Glavne uloge:


Chloë Sevigny
  >  Lana Tisdel
Hilary Swank
  >  Brandon Teena
Jeannetta Arnette
  >  Lana's Mom
Rob Campbell
  >  Brian
Craig Erickson
  >  Trucker in Kwik Stop
Alison Folland
  >  Kate
Alicia Goranson
  >  Candace
Jerry Haynes
  >  Judge
Matt McGrath
  >  Lonny
Robert Prentiss
  >  Trucker
Josh Ridgway
  >  Kwik Stop Cashier
Cheyenne Rushing
  >  Nicole
Peter Sarsgaard
  >  John Lotter
Stephanie Sechrist
  >  April
Brendan Sexton III
  >  Tom Nissen

Opis:


Djevojka Teena Brandon (Hilary Swank) je transrodna osoba: privlače je djevojke, ne osjeća se ženom i odlučuje svoju „krizu spolnog identiteta' razriješiti tako što će se oblačiti, ponašati i živjeti kao muškarac. Za Teenu je ideja kako su spol i rod nepromjenjivi bila temeljna laž s kojom više nije htjela živjeti.

Teena napušta svoj rodni Lincoln u Nebraski i odlazi u susjedni provincijski gradić Falls, gdje nakon što je skratila kosu, zategnula grudi i promijenila ime u Brandon Teena, uspijeva zavarati svoju novu okolinu i pridružiti se veseloj družini koja slobodno vrijeme provodi konzumirajući razne opijate i tumarajući od barova do benzinskih stanica. Jedne večeri Brandon se na prvi pogled zaljubljuje u djevojku Lanu Tisdal (Chloe Sevigny), koja, kako nikad nije srela tako osjećajnog i pažljivog mladića, brzo podlegne njegovom šarmu. No, rutinsko zaustavljanje od strane prometne policije i provjera dokumenata pokreću lavinu koja će totalno uništiti Brandonov život.Redateljica i scenaristica Kimberly Peirce prenijela je u filmu stvarne događaje Falls Citya iz 1993., priču koja je pet godina kasnije inspirirala i Susan Musku i Grettu Olafsdottir da snime hvaljeni dokumentarac "The Teena Brandon story". Hilary Swank (dobitnica Oscara za glavnu ulogu u filmu "Djevojka od milijun dolara") uistinu je zaslužila Oscara za svoj portret Brandona/Teene jer ne samo što se istinski potrudila sličiti i ponašati se kao muškarac, nego se i dobro pripremila za nimalo ugodne scene na kraju filma. Svoju ulogu odlično je odglumila i Chloe Sevigny, mlada glumica koja je nakon svojeg maloljetnog debija u kontroverznim "Klincima" postala zaštitnim znakom nezavisnog filma.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Sling Blade

    Sling Blade (1996)

    drama

    Karl Childers (Billy Bob Thornton), danas odrastao čovjek, izlazi iz psihijatrijske bolnice u kojoj je boravio od svoje 12. godine zbog ubojstva majke i njezina ljubavnika. Vraća se u svoj rodni grad...
  • Amic/Amat

    Amic/Amat (1999)

    drama, ljubavni

    Jaume, a sick professor of literature, decides to leave his heritage "an essay on the book of Ramón Llull" to his best student David, a hustler.
  • Monster

    Monster (2003)

    biografski, drama, kriminalistički, triler

    Ova mračna drama temelji se na istinitoj priči o Aileen Wuornos, jednoj od američkih prvih serijskih ubojica. Wuornos (Charlize Theron) je imala teško djetinjstvo u Michiganu. S trinaest godina...
  • Monster's Ball

    Monster's Ball (2001)

    drama, ljubavni

    Drama o ljubavnoj vezi bivšeg zatvorskog čuvara i udovice zatvorenika koje povezuju i slične obiteljske tragedije. Hank Grotowski (Billy Bob Thornton) i njegov sin Sonny (Heath Ledger) rade kao...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • CSInvestigator
    Translator
    26.06.2012. 23:20

    Boys Don't Cry (1999)








    Žanr
    :
    drama, ljubavni
    Režija: Kimberly Peirce
    Jezik: engleski

    Uloge: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton III, Alicia Goranson

    Trajanje: 118 min



    Bazirana na istinitoj priči, ova drama govori o životu Tine Brendon, žene koja je odlučila da živi kao muškarac. 1993. dvadesetogodišnja Tina (Hilari Svonk) doseljava se u gradić u Nebraski. Gotovo niko u gradu ne zna za njen pravi identiet.

    Tina je sada Brendon- ponaša se i oblači kao muškarac. Uprkos upozorenjima njenog prijatelja Lonija (Met Mekgrat), da je gradić izrazito konzervativna sredina, Brendon gradi reputaciju pravog ženskaroša. Zavodi lokalnu lepoticu Lanu (Kloi Sevinji) i sprijateljuje sa njenom majkom (Džanet Arnet) i bivšim zatvorenikom, Džonom (Piter Sarsgard) koji ga prima u svoj krug prijatelja. Brendonova tajna je otkrivena kada slučajno završi u zatvoru. Hilari Svonk je za ulogu žene koja je odabrala da živi kao muškarac, i zbog toga podnela tragične posledice, dobila Oskara i Zlatni globus. Ovaj film Kimberli Piers, smatra se jednim od najuspešnijih i najbolje ocenjenih nazavisnih filmova u poslednje vreme.



    Prezeto sa: http://www.rts.rs




    IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0171804/



    [TUBE]aOarssJWHhI[/TUBE]

    CSInvestigator2012-06-26 23:21:58

{{message}}

{{item.title}}