CarriePogledaj trailer!

Film

horor (1976)

Carrie

Ocjena korisnika
-
7,493%
Carrie

Naslov:

Carrie

Godina:

1976

Žanr:

horor

Trajanje:

98 min

Režija:

Brian De Palma

Scenario:

Stephen King
, Lawrence D. Cohen
, Paul Monash


Glavne uloge:


John Travolta
  >  Billy Nolan
Nancy Allen
  >  Chris Hargensen
Sissy Spacek
  >  Carrie
Betty Buckley
  >  Miss Collins
Amy Irving
  >  Sue Snell
William Katt
  >  Tommy Ross
Piper Laurie
  >  Margaret White
P.J. Soles
  >  Norma
Doug Cox
  >  The Beak
Stefan Gierasch
  >  Mr. Morton
Harry Gold
  >  George
Sydney Lassick
  >  Mr. Fromm
Noelle North
  >  Frieda
Priscilla Pointer
  >  Mrs. Snell
Michael Talbott
  >  Freddy

Opis:


Nastao prema romanu Stephena Kinga, film „Carrie“ je priča o djevojci koju je odgojila, gotovo u izolaciji, njezina psihozama podložna, religiozna majka Margaret. Kada je drugi učenici počnu nemilosrdno zadirkivati nakon neugodnog incidenta, nastavnik ih strogo kazni. Odlučni osvetiti se, učenici kuju urotu protiv Carrie, koja se izjalovi nakon što za vrijeme maturalne zabave Carriene čudne mentalne moći izađu na vidjelo.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (6)
  • Pet Sematary

    Pet Sematary (1989)

    fantazija, triler, horor

    U blizini kuće mlade porodice u Mejnu nalazi se strašna tajna koja ima moć nad životom i smrću. Kada se desi tragedija, pretnja te moći postaje neosporna.
  • The Omen

    The Omen (1976)

    horor

    Dok 6. lipnja u šest sati ujutro hita prema glavnoj rimskoj bolnici, američki veleposlanik Robert Thorn (G. Peck) suočava se s viješću da je njegova supruga Katherine (L. Remick) na svijet donijela...
  • The Texas Chain Saw Massacre

    The Texas Chain Saw Massacre (1974)

    triler, horor

    Film strave. Sally Hardesty (M. Burns) i njezin brat paraplegičar, Franklin (P. A. Partain), putuju s troje prijatelja, Jerryjem (A. Danziger), Kirkom (W. Vail) i Pam (T. McMinn), pregledati grob...
  • Dracula

    Dracula (1992)

    fantazija, horor

    Mladi odvjetnik Jonathan Harker (Keanu Reeves) odlazi u zabačeni dio Istočne Europe na poslovni put. Kada stigne na odredište, dvorac zloglasnog grofa Drakule (Gary Oldman), počinju se događati...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • NikolaJe
    Master translator
    18.10.2017. 18:05
    Svačeg sam se nagledao, ali nešto ovako strahotno nikad nisam video. Obožavam i telekinezu i kad školske siledžije dobiju svoje, a obe stvari su se našle u ovom filmu. Bio sam na iglama pred glavni nestašluk i nisam očekivao onakav kraj. Thumbs Up 8/10.
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    21.09.2017. 17:50
      Reprizirao sam Keri i ne žalim zbog toga. Film je izuzetan i vredi svake sekunde gledanja. Keri je bio odskočna daska za Kinga i Sisi Spejsek koja je odigrala ulogu svog života. King je navodno bacio rukopis u đubre gde bi i ostao da mu ne beše žene koja ga je pronašla i nagovorila ga da ga objavi. Sisi nije morala da se baca u đubre jer je u svom prvom filmu Prime Cut (1972) bila glumica koja obećava. Prime Cut (1972) je odličan film koji zaslužuje pažnju i to je neka druga priča.

      De Palma se potrudio da film od početka do kraja ne bude dosadan. Nije morao mnogo da se se trudi da stanem na stranu žrtve koja je bila dežurni džak za udaranje bliže i dalje okoline. Teror u školi se nastavljao kod kuće i ja stvarno ne znam ko je tu bio gori. Bahate koleginice iz razreda ili zatucana religiozna ludača od majke. Njena transformacija od otpadnika suočenog sa iskrenom mržnjom okoline do pojavljivanja na maturskoj večeri ravna je priči o ružnom pačetu. Stidljiva devojčica postala je mlada žena nesigurna u sebe i svoje novonastale nadrirodne moći kojih se u početku plaši. Njen odgovor na nasilje bio je za mene očekivan ali ne toliko buran i brutalan. Do maturske večeri film je imao elemente drame i komedije, od maturske večeri pretvara se u horor koji se ne zaboravlja. Od početka do kraja Sisi Spejsek samo pogledom transformiše sebe i samim tim i sve ostale koji su sa njom u kadru. Ostatak ekipe je takođe dobar i nezaboravan. Mislim na njenu majku koja je u svom verskom ludilu gora od satanista i raznoraznih sektaša. Na prošloj stranici spominjali smo Travoltu kom je uloga izmanipulisanog tupana dobro legla i pomogla u karijeri.

      Da ne dužim, Keri je jedan od najboljih horora ikada snimljenih, sa inteligentnim scenariom  i vrhunskom režijom, horor koji zaslužuje da se odgleda i reprizira.


  • Alreadydead
    eXtreme member
    19.09.2017. 23:39
    Veoma zanimljiva prica. Nije tipicni horor, nema nekih vecih klisea. Malo je predvidljiv ali sve u svemu veoma zabavan film. Dobar je i za repriziranje. Ocena: 7/10

{{message}}

{{item.title}}