City SlickersPogledaj trailer!

Film

komedija (1991)

City Slickers

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,790%
City Slickers

Naslov:

Gradski kauboji

Godina:

1991

Žanr:

komedija

Trajanje:

113 min

Režija:

Ron Underwood

Scenario:

Lowell Ganz
, Babaloo Mandel


Glavne uloge:


Billy Crystal
  >  Mitch Robbins
Helen Slater
  >  Bonnie Rayburn
Jack Palance
  >  Curly
David Paymer
  >  Ira Shalowitz
Kyle Secor
  >  Jeff
Jeffrey Tambor
  >  Lou
Dean Hallo
  >  T.R.
Bill Henderson
  >  Ben Jessup
Bruno Kirby
  >  Ed Furillo
Phill Lewis
  >  Steve Jessup
Josh Mostel
  >  Barry Shalowitz
Daniel Stern
  >  Phil Berquist
Tracey Walter
  >  Cookie
Patricia Wettig
  >  Barbara Robbins
Noble Willingham
  >  Clay Stone

Opis:


Mitch (Billy Crystal) radi u reklamnom odjelu jedne radijske postaje u velikom gradu. Na svoj trideset deveti rođendan primijeti prve znakove krize srednjih godina. Supruzi Barbari (Patricia Wettig), s kojom živi u sretnom braku, požali se da mu se čini kako se u njegovom životu više ništa važno neće dogoditi, kako je počeo gubiti kosu i kako ga muče razni strahovi. Na proslavi rođendana prijatelj Ed (Bruno Kirby) mu predloži da, zajedno s trećim nerazdvojnim prijateljem Philom (Daniel Stern), odu na dva tjedna radnog odmora. Dva tjedna živjet će kao pravi kauboji i pratiti stoku s ranča u New Mexicu do ranča u Coloradu. Rečeno - učinjeno. Premda se radi o zabavi za turiste, prijatelji odmah shvate da će ta dva tjedna pošteno odraditi. Uz njih, tu su otac i sin, obojica zubari, dvojica braće koja proizvode sladoled i lijepa Bonnie (Helen Slater), čija je prijateljica odustala od takve vrste odmora. Vodit će ih pravi kauboj, Curly (Jack Palance), koji ne samo da će od njih načiniti prave kauboje, nego će ih naučiti i nekolio važnih stvari o životu uopće.
Za sporednu ulogu Curlyja u «Gradskim kaubojima» veliki američki filmski glumac Jack Palance dobio je Oscara te je na pozornici napravio nekoliko sklekova na jednoj ruci. Palance je uglavnom igrao negativce, a bio je nominiran za Oscara i za ulogu nemilosrdnog revolveraša u filmu "Shane" te za film "Nenadni strah" iz 1952. godine gdje je, uz Joan Crawford, glumio muškarca koji hoće ubiti svoju suprugu. Film je požnjeo toliki uspjeh da je ubrzo snimljen i nastavak. Redatelju Ronu Underwoodu "Gradski kauboji" bili su drugi film, a proslavio se i vrlo gledanim «Moćnim Joe Young» (1998).
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Grumpy Old Men

    Grumpy Old Men (1993)

    drama, komedija, ljubavni

    U snijegom okovanoj Wabashi u Minnesoti dvojica postarijih susjeda John Gustafson (J. Lemmon) i Max Goldman (W. Matthau) ne prestaju vrijeđati jedan drugoga, iako su bili najbolji prijatelji. Kada se...
  • Josh and S.A.M.

    Josh and S.A.M. (1993)

    drama, komedija, avantura

    Dječja pustolovna drama o dogodovštinama dvojice braće bujne mašte koji izlaz iz životnih nedaća nađu vjerujući da je jedan od njih - robot.
  • Throw Momma from the Train

    Throw Momma from the Train (1987)

    kriminalistički, komedija, triler

    Owen (D. DeVito) ima vrlo neobičnu majku (A. Ramsey), spoj čudovišta i zle vještice, koja ga svakodnevno maltretira svojim zahtjevima i zlobnim komentarima. Nesretni Owen dao bi sve na svijetu da je...
  • Teen Wolf

    Teen Wolf (1985)

    komedija, ljubavni, fantazija

    Dobrodušnom gimnazijalcu Scottu Howardu (M. J. Fox) u posljednje vrijeme baš i ne ide u životu. Osim što je kao košarkaš u školskoj momčadi prilično nespretan i izgubljen, čime izluđuje svoje...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • NEX
    eXtreme member
    27.07.2015. 23:07
    City Slickers (1991)

    Gradski Kauboji





    Žanr: Komedija
    Reditelj: Ron Underwood
    Glavne uloge: Billy Crystal, Jack Palance, Daniel Stern
    Trajanje: 113 minuta
    Zemlja: SAD




    Radnja filma:

    Još juče su bili uspešni biznismeni kojima je život postao dosadan, a danas su kauboji koji gone stoku preko države. Sutra će smešno hodati, ali će promeniti svoje poglede na život.

    Mič (Bili Kristal) radi u reklamnom odseku jedne radio stanice u velikom gradu. Na svoj trideset deveti rođendan primeti prve znakove krize srednjih godina. Supruzi Barbari (Patriša Vetig), sa kojom živi u srećnom braku, požali se da mu se čini kako se u njegovom životu više ništa važno neće dogoditi, kako je počeo da gubi kosu i kako ga muče razni strahovi. Na proslavi rođendana prijatelj Ed (Bruno Kirbi) mu predloži da, zajedno sa trećim nerazdvojnim prijateljem Filom (Danijel Stern), odu na dve nedelje radnog odmora. Dve nedelje živeće kao pravi kauboji i pratiti stoku sa ranča u Nju Meksiku do ranča u Koloradu. Rečeno - učinjeno. Premda se radi o zabavi za turiste, prijatelji odmah shvate da će te dve nedelje pošteno odraditi. Uz njih, tu su otac i sin, obojica zubari, dvojica braće koja proizvode sladoled i lepa Boni (Helen Slejter), čija je prijateljica odustala od takve vrste odmora. Vodiće ih pravi kauboj, Kerli (Džek Palans), koji ne samo da će od njih načiniti prave kauboje, nego će ih naučiti i nekoliko važnih stvari o životu uopšte.


    [TUBE]rpxVp1g8xMQ[/TUBE]


    Prevod   OVDE

{{message}}

{{item.title}}