Film

drama, komedija (2009)

Djavolja varos

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
5,7
Djavolja varos

Naslov:

Đavolja varoš

Godina:

2009

Žanr:

drama, komedija

Trajanje:

82 min

Režija:

Vladimir Paskaljevic

Scenario:

Vladimir Paskaljevic


Glavne uloge:


Lena Bogdanovic
  >  Marna
Radoslav 'Rale' Milenkovic
  >  Ilija Ivanovic
Nebojsa Milovanovic
  >  Boris
Dragan Petrovic-Pele
  >  Milko Tutunovski
Danica Ristovski
  >  Zorka Rajic
Lazar Ristovski
  >  Rajko Zoric
Slavko Stimac
  >  Milos
Vlasta Velisavljevic
  >  Penzioner
Goran Jevtic
  >  Filomen
Milan Tomic
  >  Farmer
Igor Djordjevic
  >  Viktor
Jana Milic
  >  Natalija
Aron Balazs
  >  Perverznjak
Márta Béres
  >  Nutela
Mina Colic
  >  Ivana
Uros Jovcic
  >  Ciril Tutunovski
Marija Zeljkovic
  >  Jelena Ivanovic
Andrea Erdely
  >  Dragica

Opis:


Film o ljudima koje vode osnovne ljudske potrebe - instinkti, opsesije, ambicije, strahovi i frustracije. Skup različitih likova čiji se putevi isprepliću u jednom danu...
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Dnevnik masinovodje

    Dnevnik masinovodje (2016)

    drama, komedija

    Svaki mašinovođa, tokom svoje profesionalne karijere, nenamerno ubije 20 - 30 ljudi. Žrtve su obično samoubice, nepažljivi, pijani, ili samo odsutni ljudi. Ovo je tragična komedija o nevinim ubicama...
  • Lavirint

    Lavirint (2002)

    misterija, triler, avantura

    Pop (Dragan Nikolić), profesionalni kockar, ostavlja se poroka koji mu je odredio život i poslije dvadeset godina izbivanja vraća se u rodni grad. Dočekuje ga brat Milan (Branislav Lečić), mirni...
  • Majstori, majstori!

    Majstori, majstori! (1980)

    drama, komedija

    Priči o jednoj beogradskoj srednjoj školi i njezinim zaposlenicima. Na dan odlaska čistačice u mirovinu u školu dolazi inspektor kako bi istražio prijavu protiv zamjenika direktora škole. Iako...
  • Krugovi

    Krugovi (2013)

    drama

    Film "Krugovi" tematizira posljedice junačkog čina. Ima li junaštvo smisla i potiče li nas da činimo nova dobra djela? Širi li se humano djelo poput krugova, kao kada kamen bacimo u vodu? Ovo je...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    02.11.2009. 13:41
    FIPRESCI nagrada za "Đavolju varoš" Ponedeljak, 2. novembar 2009. 12:06


    Film Vladimira Paskaljevića "Đavolja varoš" na filmskom festivalu u Atini osvojio je nagradu FIPRESCI za najbolji film koji dodeljuju filmski kritičari.

    Pored Paskaljevića, nagrade su dobili i Frensis Ford Kopola za životno delo i Katerin Brej za ostvarenje "Bluebeard".

    Na 22. panorami evropskog filma, Paskaljevićev film našao se u glavnom takmičarskom programu, u konkurenciji filmova autora poput Andreasa Drezena, Jana Troela, Katerin Breja, Đuzepea Pičonija.
    Đavolja varoš je crna komedija o Beogradu danas. Sudbine nekoliko različitih likova spajaju se na dan kada poznati srpski teniseri igraju na važnom takmičenju, a to su sudbine siromašne devojčice koja pokušava da priušti sebi časove tenisa po svaku cenu, biznismena koji ne može da izbegne korupciju, bogatog tinejdžera koji ne može da kupi ljubav, tinejdžerke - sponzoruše koja pokušava da pronađe bogatog muža, bogatih prostitutki koje se prave da su srećne i taksiste koji okrivljuje ceo svet za svoju ličnu nesreću...

    Glavne uloge u filmu igraju Lazar Ristovski, Marija Zeljković, Mina Čolić, Jana Milić, Uroš Jovčić, Slavko Štimac, i mnogi drugi.

    (MONDO)
  • luka0037
    The Legend Of
    04.10.2009. 03:52
    "Đavolja varoš" 9. oktobra pred Beograđanima

    Crna komedija o savremenom srpskom društvu, Đavolja varoš, imaće svoju premijeru, 9. oktobra u beogradskom Centru "Sava".

    Film "Đavolja varoš" Vladimira Paskaljevića, crna komedija o savremenom srpskom društvu, imaće 9. oktobra svečanu premijeru u Centru "Sava", a u međuvremenu je pozvana da učestvuje na prestižnim festivalima u Roterdamu i Palm Springsu.


    "Đavolja varoš" se dešava u Beogradu u jednom danu i prati isprepletane sudbine dvadesetak likova. U glavnim ulogama su Nebojša Milovanović, Lena Bogdanović, Lazar Ristovski, Jana Milić, Slavko Štimac, Danica Ristovski, Goran Jevtić, Uroš Jovčić, Mina Čolić i drugi.

    Producent Milan Tomić takođe se pojavljuje kao glumac. Paskaljević je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je film snimio iz privatnih sredstava, "na totalni rizik, za samo četiri nedelje po principu 'snimi ili umri'".

    Kako je dodao, film je na festivale u Karlovim Varima i Montrealu otišao u Di-Vi-Di formatu jer nije bilo para za prebacivanje na 35-milimetarsku traku.
    Đavolja varoš


    Film je, prema Paskaljevićevim rečima, dobio novac od države tek pošto je dobro primljen na ta dva festivala, a tokom snimanja obavljenog "uz mnoge ustupke i žrtve glumaca", veoma su mu pomogli dobro spremljen kasting i iskustvo koje je stekao radeći na filmovima slavnog oca, Gorana Paskaljevića.

    "Scene su snimane ekonomično, bez seckanja jer se išlo na spontanost", rekao je Paskaljević i ukazao da je naglasak bio na dobro odglumljenim scenama.

    Tenis kao lajtmotiv

    Glumica Lena Bogdanović, koja igra Marnu, vlasnicu bordela, rekla je da je prihvatila ulogu zato što je Marna "idealni reprezent sadašnjeg društva, u kome prostitucija vlada na svim nivoima", i zato što njen lik, majka koja kćerku laže da je prevodilac, "ide do kraja kako bi sebi i detetu izgradila ružičasti život".

    "Ipak, Marna je daleko poštenija od drugih žena u filmu jer to što radi doživljava kao zanat", dodala je Lena Bogdanović.

    Nebojša Milovanović, koji tumači Borisa, razočaranog povratnika iz emigracije, izjavio je da mu nije bilo lako da igra, "nazovi normalnog lika u filmu, u kome niko nije normalan i koji pokazuje dokle ide sunovrat u svim sferama društva".

    Vladimir Paskaljević je rekao da je upoznao "sijaset Borisa koji su se vratili u zemlju posle 5. oktobra, ne shvatajući da 6. oktobar još nije svanuo".

    Goran Jeftić, koji igra Borisovog brata narkomana, čija je ideja da jednog dana, za očeve pare, snimi film o Srbima, rekao je da "Đavolja varoš" govori šta se dešava s ljudima u društvu gde se kao glavna stvar serviraju "megalomanije", poput promovisanja Đavolje varoši, kod Kuršumlije, među moderna svetska čuda.

    "Sve drugo je gurnuto pod tepih. Najmanje se bavimo svojim malim životima", dodao je Jeftić.

    Paskaljević je ukazao na tenis kao lajtmotiv u filmu, i da ga on posmatra kao zaštitni znak srednje klase koju je Srbija izgubila. Prema njegovim rečima, Srbija je u Ani Ivanović, Novaku Đoković i Jeleni Janković dobila zdrave idole, "ali prosečno srpsko dete ne može da igra tenis" zbog svoje materijalne situacije.
  • luka0037
    The Legend Of
    03.10.2009. 20:04

    [TUBE]32rFL9-lLv0[/TUBE]




    “Đavolja Varoš” u Palm Springsu


    Posle svetske premijere u Karlovim Varima i kanadske u Montrealu, domaći igrani film “Đavolja varoš” reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića uvršten je u zvaničnu selekciju internacionalnog festivala u Palm Springsu, Kalifornija, što će ujedno biti i američka premijera filma.


    Internacionalni festival u Palm Springsu je jedan od najvećih festivala u Americi, a otvara se velikom, gala dodelom "Crnih leptir mašni" (Black
    Tie Award) koje predstavljaju nagrade za najznačajniji godišnji doprinos američkoj filmskoj industriji.

    Prošlogodišnji dobitnici "Leptirki" su Šon Pen (Sean Penn), En Hedavej (Anne Hathaway), Ejmi Adams (Amy Adams), Gas van Sant (Gus van Sant), Ron Hauard (Ron Howard), Ben Stiler (Ben Stiller), Dastin Hofman (Dustin Hoffman), Leonardo Di Kaprio ( Leonardo Di Caprio), Keti Bejts (Kathy Bates), Donald Saterlend (Donald Sutherland) i Klint Istvud (Clint Eastwood).

    Festival se odigrava u januaru 2010. pre dodele Oskara.

    Film ''Đavolja varoš'' biće prikazan u okviru internacionalnog zvaničnog programa festivala.

    Beogradska premijera filma "Đavolja varoš" zakazana je za 9. oktobar
    u Sava Centru, sa početkom u 20.30h.

    izvor b92

{{message}}

{{item.title}}