Dune: Part TwoPogledaj trailer!

Film

drama, akcija, avantura (2024)

Dune: Part Two

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ocjena korisnika
Odlično!
9,1
Dune: Part Two

Naslov:

Dina: Drugi dio

Godina:

2024

Žanr:

drama, akcija, avantura

Trajanje:

166 min

Režija:

Denis Villeneuve

Scenario:

Frank Herbert
, Denis Villeneuve
, Jon Spaihts


Glavne uloge:


Christopher Walken
  >  Emperor Shaddam IV
Javier Bardem
  >  Stilgar
Josh Brolin
  >  Gurney Halleck
Charlotte Rampling
  >  Reverend Mother Mohiam
Stellan Skarsgård
  >  Baron Vladimir Harkonnen
Rebecca Ferguson
  >  Lady Jessica Atreides
Stephen McKinley Henderson
  >  Thufir Hawat
Kait Tenison
  >  Bene Gesserit Sister
Roger Yuan
  >  Lanville
Billy Clements
  >  Muscular Fighter #2
Dave Bautista
  >  Glossu Rabban Harkonnen
Laura Mizere
  >  Baron Servant
Babs Olusanmokun
  >  Jamis
Léa Seydoux
  >  Lady Margot
Molly Mcowan
  >  Harpie #2
Austin Butler
  >  Feyd-Rautha Harkonnen
Timothée Chalamet
  >  Paul Atreides
Zendaya
  >  Chani
Giusi Merli
  >  Reverend Mother Ramallo
Florence Pugh
  >  Princess Irulan Corrino
Alison Halstead
  >  Maker Keeper
Souheila Yacoub
  >  Shishakli

Opis:


Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (34)
 • Drive-Away Dolls

  Drive-Away Dolls (2023)

  komedija, akcija, triler

  Džejmi žali zbog raskida sa devojkom, dok Marian treba da se opusti. U potrazi za novim početkom, kreću na neočekivano putovanje u Tallahassee, ali stvari brzo krenu naopako kada se ukrste s grupom...
 • The Zone of Interest

  The Zone of Interest (2023)

  drama, istorijski, ratni

  Komandant Aušvica, Rudolf Hes, i njegova supruga Hedviga, nastoje da izgrade život iz snova za svoju porodicu u kući i vrtu pored logora...
 • Blade Runner 2049

  Blade Runner 2049 (2017)

  drama, misterija, akcija, naučna fantastika, triler

  Radnja filma odvija se 30 godina nakon prvog filma 2049. godine. Puno toga se promijenilo od 2019. kada se Rick Deckard (Harrison Ford) sukobio s četiri odbjegla replikanta. U nastavku Ford dobiva...
 • Lisa Frankenstein

  Lisa Frankenstein (2024)

  komedija, ljubavni, horor

  Godina je 1989. Neshvaćena gotička tinejdžerica Lisa Swallows oživljava zgodni leš iz viktorijanskog doba tijekom oluje s grmljavinom i počinje ga ponovno graditi u muškarca svojih snova pomoću...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • ar8c
  eXtreme member
  02.03.2024. 19:39
  Mizi Šmizi, radim za obojicu i već su mi transferisali 16 miliJona.

  Još kad mi Harkoneni udele koju kintu onda ću i ja da snimam moju ekranizaciju!ar8c2024-03-02 19:45:11
 • Mizi
  eXtreme member
  02.03.2024. 18:41
  Arsiejtsi, koliko novca si dobio za reklamiranje i hvaljenje ovog filma?
  Za koga radiš?
  Bajden ili Tramp?
 • ar8c
  eXtreme member
  02.03.2024. 18:27
  FE-NO-ME-NAL-NO!!!!!!    Remek Delo!!!!!

  Želeo sam toliko toga da napišem, ali sad kad sam seo za računar jednostavno mi fali reči. Bukvalno sam oduvan, raskomadan i emocionalno razbijen nakon današnje bioskopske premijere. U najpozitivnijem mogućem smislu naravno

  Znam da nekome nova interpretacija legendarne Dine ne leži. Znam da ni stil Villeneuvea nije za svakoga. I to je OK. Ja sam, pak, neko ko bukvalno diše u ritmu stilizacije, ritma, ideje, mašte, grandioznosti i vizionarstva jednog od dvojice genija i omiljenih režisera. Drugi je, naravno, Nolan. Sada čekam odgovor Nolana jer Villeneuve je baš bacio rukavicu u lice svima.

  Ovo je brutalan nastavak premijernog dela. Već sam rekao da je za mene zicer obzirom da sada već znam šta mogu očekivati od Dine. Opet, dobio sam i više od očekivanog. Za mene je ovo jedan od 3 ili 5 najboljih filmova ovog veka, rame uz rame sa velikim Interstellar! Ovo je film zbog koga i za koga bukvalno živim! I da ponovim, umetnost, emocija, veličanstvenost i genijalnost jednog ovakvog dela veliki je razlog zbog koga čovek poput mene živi život. Fenomenalno!

  Ne bih previše detaljisao, a i kako spomenuh, reči uzmiču pred vizijom. Jedno je sigurno. Ovaj film prvo i premijerno treba doživeti u bioskopu. Pa još kad je u pitanju rana projekcija sa svega par posetilaca, lišena šuškanja slatkiša i kokica, ugođaj je savršen. A nakon premijere valja film pronaći na najboljem mogućem medijumu i kući reprizirati iznova i iznova.

  Drugi savet neophodan za apsolutni užitak u filmu jeste ono što sam već pisao ranije. Po svaku cenu izbeći poređenje sa Lynchovom Dinom. Jednostavno, genijalni (i uvrnuti) Lynch je imao jednu ideju, jedan stil i to pretočio u sjajan i vanvremenski film. Villeneuve je drugi čovek iz druge epohe i sada smo dobili njegovu viziju. One ne moraju nužno da se preklope i da potiru jedna drugu. Konačno, mislim da te dve ekranizacije nije ni fer porediti. Lynch prosto nije imao šansu u ovom nazovi dvoboju jer su mu za ravnopravnu borbu nedostajale dva jako važne komponente koje Villeneuve ima na raspolaganju:

  1. Tehnološki razvoj koji je za ovih nekoliko decenija toliko uznapredovao da je u tehničkom smislu smešno porediti te dve ekranizacije. Ko zna šta bi Lynch mogao da uradi i da unapredi da mu je na raspolaganju sve što danas imaju majstori zanata,

  2. Vreme, koje je u direktnoj srazmeri sa budžetom filma. Lynch je svoju viziju spakovao u jedan film, što je popriličan hendikep imajući u vidu obim i grandioznost dela. Opet, taj posao je odradio neobično uspešno i zaokružio ga na najbolji mogući način. Villeneuve ima i vreme i novac. Njegova Dina je saga, epopeja kao i knjige. Sigurno nas čeka treći, a po nekim najavama i četvrti deo. Živi bili pa sve to dočekali, a ja sam već u groznici i mučno mi je čekanje.

  Dakle, zbog svega navedenog Lynchu ukazujem poštovanje do neba, ali Villeneuve je razbio i od mene za urađeno već sada zaradio čistu desetku!

  Kao što rekoh, leži mi njegov stil. Ta sporost i grandioznost scene, krupni kadrovi, prepoznatljiv tempo, baš kako smo navikli u prethodnicima poput Arrival, nastavak Blade Runner (gde je meni ponovo Villeneuve jači od originala) i tako dalje. Prosto dišem jednako kao taj čovek.

  Glumačka postava je izvrsna, mislim da se otišlo čak i korak dalje od premijernog filma. Ako Poor Things zaslužuje najveća priznanja, ovde takođe ima materijala i ozbiljna je konkurencija. Kostimi, maske, grandiozne letelice, građevine,..., neverovatno dobar rad kamere i efekti. Crvi su brutalni!

  Konačno, za mene je jedan segment filma tradicionalno izuzetno važan kako bi priča bila zaokružena i zaslužila najveće ocene. To je muzika! Dok ovo pišem kući, ujedno slušam Dune soundtrack Hans Zimmera i ne prestajem da se ježim. Suze mi idu na oči! Mislim da nema konkurenciju za Oscara i ovo je antologijski rad. Prava space opera uz grandioznu ideju i vizuelni rad. Fantastično!

  I konačno - dodirne tačke Nolana i Villeneuvea? Zajednički imenitelj za Dune i Interstellar? Pa Hans Zimmer naravno i nepojamna lepota zvučnog izraza kao dopuna i nadgradnja vizuelnoj genijalnosti! Prosto nema dalje, barem kada sam u pitanju ja, moja ljubav i naklonost ka SF-u, odnosno moj senzibilitet koga iz godine u godinu oplemenjuju dva genija.

  Ništa dalje neću pisati, nikakve spoilere neću ostavljati. Jednostavno ako volite SF, dobru knjigu, sjajan film i umetnost generalno, pristupite ovome otvorenog uma. Ne poredite, nemojte imati predrasude, ne sudite i nemojte imati nikakva očekivanja. Prosto se prepustite ako možete, obavezno u zamračenoj bioskopskoj dvorani kako i dolikuje. Za početak