Elephant Song

Film

drama (2014)

Elephant Song

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,557%
Elephant Song

Naslov:

Slonova pjesma

Godina:

2014

Žanr:

drama

Trajanje:

110 min

Režija:

Charles Binamé

Scenario:

Nicolas Billon


Glavne uloge:


Catherine Keener
  >  Nurse Susan Peterson
Carrie-Anne Moss
  >  Olivia
Larry Day
  >  Sergent Taylor
Xavier Dolan
  >  Michael Aleen
Colm Feore
  >  Lawrence
Bruce Greenwood
  >  Dr. Toby Green
Matt Holland
  >  Bruce
Alison Louder
  >  Nurse
Guy Nadon
  >  Dr. Craig Jones
Cindy Sampson
  >  Christelle
Melody Godin-Cormier
  >  Amy
Mark Donker
  >  Jakobus Aleen (as Marc Donker)
Gianna Corbisiero
  >  Florence Da Costa

Opis:


Kada psihijatar Lawrence tajanstveno nestane iz bolnice koju je nedavno pogodio skandal, doktor Toby Green pozvan je kako bi proveo istragu prije nego što vijest dospije u javnost. Uvjeren da problematični psihijatrijski pacijent Michael krije neko saznanje o njegovu kolegi - te bez žurbe da se vrati kući svom kompliciranom privatnom životu - Green je odlučan staviti pod nadzor i slučaj i pacijenta tvrdoglavo odbacujući savjet osobe koja najbolje poznaje Michaela, medicinske sestre Susan Peterson. Dok Michael iskazuje svoju superiornu inteligenciju i manipulativnu prirodu, postaje sve nejasnije tko u konačnici dominira, pacijent ili liječnik.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Laurence Anyways

    Laurence Anyways (2012)

    drama, ljubavni

    Zgodan i privlačan profesor književnosti na fakultetu ima neodoljivu potrebu pokazati svojoj okolini kako se osjeća kao žena. Njegova djevojka Fred, iako iznenađena, pokušava prihvatiti njegovu...
  • J'ai tué ma mère

    J'ai tué ma mère (2009)

    drama, ljubavni

    Hubert Minel ne voli svoju majku. 17-godišnjak je koji joj se svisoka obraća te s prezirom promatra njezine upadljive pulovere, kićaste dekoracije i mrvice kruha koje se skupljaju u kutovima njezinih...
  • Tom à la ferme

    Tom à la ferme (2013)

    drama, triler

    Tom, mladi redaktor reklamnih tekstova iz Montreala, putuje na selo na pogreb svoga ljubavnika Guillaumea. Ondje ga zaprepasti što nitko ne zna tko je ni što je predstavljao pokojniku. Guillaumeova...
  • Les amours imaginaires

    Les amours imaginaires (2010)

    drama, ljubavni

    Dvoje najboljih prijatelja, Marie i Francis, na jednom partiju ugledaju zgodnog Nicolasa te se oboje zaljube u njega. Nicolas je svjestan svoje privlačnosti i podgrijava nadu kod oboje prijatelja...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • mita53
    Translator Legend
    23.07.2015. 21:03
    Elephant Song  (2014)


    [tube]Efi5pj73nUc[/tube]

    Režija: Charles Binamé
    Scenarij: Nicolas Billon
    Žanr: Drama

    Jezik: Engleski
    Država: Kanada
    Trajanje: 110 min


    Uloge:

    Bruce Greenwood ... Dr. Toby Green
    Xavier Dolan ... Michael Aleen
    Catherine Keener ... Nurse Susan Peterson
    Carrie-Anne Moss ... Olivia
    Gianna Corbisiero ... Florence Da Costa



    Jedan psihijatar i jedan poremećeni pacijent suočavaju se u  Slonovoj pesmi,  drami o intelektulanim igrama, o krivici i kajanju.

    Film je zasnovan na pozorišnom komadu Nikole Bilona (koji je adaptirao dramu za veliki ekran) a režirao ga je filmski autor iz Kvebeka Šarl Binam.
    Postavljena u  1960. u jednu psihijatrijsku kliniku, Slonova pesma sadrži nestalog psihijatra, njegovog zabrinutog kolegu i problematičnog pacijenta koji možda ima informacije o doktoru koji je nestao.

    Dr. Tobi Grin (Brus Grinwud) je upravnik bolnice koji pokušava da otkrije zašto se jedan od njegovih psihijatara nije pojavio na poslu. Taj psihijatar čini se kao da je u zemlju propao, a poslednji pacijent koji ga je video pre toga je poremećeni mladi  Majkl (slavni fillmski autor iz Kvebeka Ksavijer Dolan), pametan ali zahtevan pacijent.

    Zadatak Dr. Grina je da ispita Majkla da vidi da li nešto može da sazna o nestalom  doktoru; njega je upozorila unapred medicinska sestra Peterson (Katarina Kiner) da je Majkl  lažov i  intrigant.

    Naravno, Majkl ima svoju agendu. On navodi  Dr. Grina na svoje izmišljotine i manipulacije, vodeći ga prema kraju koji je veoma drugačiji od onog  kojeg  je doktor  imao na umu.

    Neki veoma značajni podaci — zaboravljene naočare za čitanje,nespretna medicinska sestra, Majklova opsesija slonovima — ne znače mnogo u Pesmi slona. Postoji stalna  pretnja koja visi u vazduhu, ali film je pozorišan i stilizovan.

    Ono što on ima da ponudi je izvanredna gluma kanadskog glumca Brusa Grinvuda, ovo je zaista njegova predstava. On je najbolji u Slonovoj pesmi.




    mita532015-07-23 21:12:16

{{message}}

{{item.title}}