ElysiumPogledaj trailer!

Film

drama, akcija, naučna fantastika, triler (2013)

Elysium

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,667%
Elysium

Naslov:

Elysium

Godina:

2013

Žanr:

drama, akcija, naučna fantastika, triler

Trajanje:

109 min

Režija:

Neill Blomkamp

Scenario:

Neill Blomkamp


Glavne uloge:


Jodie Foster
  >  Delacourt
Matt Damon
  >  Max
William Fichtner
  >  John Carlyle
Josh Blacker
  >  Crowe
Alice Braga
  >  Frey
Adrian Holmes
  >  Manuel
Diego Luna
  >  Julio
Wagner Moura
  >  Spider
Faran Tahir
  >  President Patel
Brandon Auret
  >  Drake
Jose Pablo Cantillo
  >  Sandro
Sharlto Copley
  >  Kruger
Jared Keeso
  >  Rico
Maxwell Perry Cotton
  >  Young Max
Emma Tremblay
  >  Matilda

Opis:


Godine 2159. postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji. Stanovnici Zemlje očajni su i žele pobjeći od kriminala i siromaštva te im je nužno potrebna vrhunska medicinska skrb koja je dostupna samo na Elysiumu...

Ali određeni stanovnici Elysiuma ne prežu ni pred čim kako bi prisilili donošenje anti-imigrantskih zakona i sačuvali svoj luksuzan način života. Jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva potpuno različita svijeta jest Max (Matt Damon), običan građanin u očajničkoj potrebi da dođe do Elysiuma. Dok mu život visi o koncu, on nevoljko prihvaća opasnu misiju – misiju koja će ga staviti u direktan sukob sa tajnicom Delacourt iz Elysiuma (Jodie Foster) i njezinim opasnim snagama... Ali ako uspije, neće spasiti samo svoj život, već i živote milijuna ljudi na Zemlji.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (20)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    15.08.2018. 15:42
    Odličan film. Preporuka i ocena 8/10
  • 27.03.2017. 23:44
    izvanredno, moj pogled na dnevni Svet oko mene je vec postapokaliptican, ta brda automobila, unezverenih trkaca koji trce citavih 10m za prevozom i skoro su pred infarktom, ti sebicni izrazi lica tokom guranja u spicevima, u redu na kasi u marketima, zagadjenje, smrad grada i smog koji se vidi kad izadjem na Avalu, iznad 500m nadm. visine, i jedva cekam taj treci svetski, pa ko ostane, bice divno, priroda ce povratiti svoje vlasnistvo nad prljavom banksterskom civilizacijom profita i kamata
  • Filaret
    Senior translator
    25.11.2013. 01:26

    Meni se ovo nikako nije dopalo. Ima više razloga.

    Prvi je, naravno, Met Dejmon. Ne znam da li postoji kretenskija pojava u Holivudu (osim onog njegovog Bena Afleka, ko Marks i Engels), čovek koji je u stanju da upropasti sve šta mu daju da dohvati svojom nezrelom ručicom (o "mrtvoj" faci da ne govorim).

    Drugi je Džodi Foster. Ista stvar. Žena koja ni u jednom filmu nije uspela da bude žensko je negativna sociološka paradigma. Naravno, ovde ne treba to da bude, ali opet mi se smučila.

    Treći je prodaja Blomkampa. Meni je District 9 malo remek delo, originalno i otresito, a ovo bedno podilaženje "svetloj" uspomeni na Nas 99% i proteste na Vol stritu. Kad malo razmisliš, više služi toj oligarhiji nego jeftinoj nadi koju prodaje za skupe ulaznice.

    Ništa me jednostavno u ovom filmu nije privuklo, ništa mi nije bilo uverljivo, ništa čak ni spektakularno.

{{message}}

{{item.title}}